avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furtul intre soti
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furtul intre soti

sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras mai multe bunuri si o suma de bani eu am depus o plingere penala la politie impotriva ei datimi niste sfaturi cum o sa se termine o sami pot recupera bunurile si banii
Este bine ca ati depus plangere penala la politie, insa trebuie sa sustineti acelasi lucru si in fata instantei de divort. Faceti un proces-verbal cu bunurile pe care le mai aveti si cu cele care au fost sustrase.
nici nu va dati seama ce greu va fi de dovedit furtul intre soti.
locuinta era comuna sau doar a dvs ?
bunurile luate erau comune odi doar ale dvs ?
banii sustrasi erau bani economisiti cu sotia ori erau banii dvs ?
foarte complicat.
Recomanadat este sa rezolvati acest conflict impreuna, fara plangeri penale. Asa cum a spus si colegul mai sus, este greu de dovedit furtul intre soti deoarece mai intai trebuie sa se vada care este regimul bunurilor furate. Va incurcati cu o situatie care poate dura ani de zile.
De asemeneaa, ganditi-va daca vreti sa va vedeti sotia judecata in fata instantei si primind o pedeapsa cu suspendare sau chiar cu executare (adica in inchisoare).

Recomandat este sa continuati cu divortul si sa aduceti la masa partajabila toate bunurile pe care le detineti, inclusiv cele luate de catre sotie, iar instanta va imparti aceste bunuri si vi le veti putea recupera (in situatia in care sunt bunuri comune).
doberv a scris:

nici nu va dati seama ce greu va fi de dovedit furtul intre soti.
locuinta era comuna sau doar a dvs ?
bunurile luate erau comune odi doar ale dvs ?
banii sustrasi erau bani economisiti cu sotia ori erau banii dvs ?
foarte complicat.

bunaseara la ce mati intrebat locuinta era comuna si bani erau economisiti impreuna
pai daca sotia a venit in casa care ii apartine si ei si si-a luat hainele si banii ei ?
ca sa fie dovedit un astfel de furt este foarte greu de aceea e recomandat sa divortati si sa impartiti bunurile cat mai repede.
vezi exemplul lui pepe cu oana zavoranu.
se vor judeca 5-6 ani,e pierdere de timp si de bani si nu vor avea de castigat probabil decat avocatii.

Alte discuții în legătură

Furt intre rude just_codrin just_codrin Acum cateva zile o prietena m-a rugat sa o duc cu masina mea pana la apartamentul in care locuia cu sotul ei ca sa isi ia cateva lucruri personale (haine, ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj chirila_mihaela chirila_mihaela pov mea e alfel:m.am casatorit cu sotu meu...acum 3 ani jumate---am inceput totu de la zero....acum avem o fetita de 2 ani jumatate,,,am reusit sa ne cumparam ... (vezi toată discuția)
Cum imi recuperez bunurile in timpul divortului?? teodora_k teodora_k Buna ziua, Am parasit domiciliul conjugal acum 2 luni si acum aproximativ o luna am intentat divortul. prima infatisare va fi, din pacate, abia peste inca ... (vezi toată discuția)