avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

pov mea e alfel:m.am casatorit cu sotu meu...acum 3 ani jumate---am inceput totu de la zero....acum avem o fetita de 2 ani jumatate,,,am reusit sa ne cumparam o camera de camin impreuna....cu bani comuni.El a fost plecat in italia la munca...cu ajutorul fratilor mei.....a stat o perioada....de 3 luni..si sa intors acasa.La intoarcere a devenit violent....iar dupa o cearta....minora...sa ajuns la lovituri....iar eu...in momentu ala...am plecat la o cunostina...de fatza cu el.m.am imbracat ...el a imbracat fata.....iar a doua zi...sa dus si a declarat la politiie..ca am parasit domiciliu..ca am fugit de acasa si ca i.am furat niste bani din casa....banii fiind ..cei castigati in italia.Am fost sunata de catre cineva de la politie sa imi zica sa rezolv totu pe cale ameabila si sa ne intalnim si sa vorbim.Bani erau in casa....dar erau ascunsi...dupa 2 zile..am mers si am depus in banca.Acum el vrea sa ma de.a in judecata pt ca i.am luat banii..stiu ca e bunu lui...dar sunt facuti in perioada casatoriei si atata timp cat avem si o fata impreuna cred ca e bun comun.....eu as fi dispusa sa ii dau banii...dar in fav casei...sau...la divort...dupa cum va hotara impartirea bunurilor .cum sa procedez....sa dau eu divort.....sa ii dau banii. acum, sau sa astept...pana la divort sa hotarasca judecatoarea.....?tin sa precizez ca eu am si certificat medico legal....e posibil sa poata sa imi ia fata?suma fiind 10 milioane,.v.as mulktumi daca mi.ati oferi un sfat cum as putea sa procedez mai bine....sau ce as putea pati...in situatia in care el ma da injudecata ca i.am furat banii....pe care defapt nu sunt furati..sunt bagati in banca.....pt ca consider ca e bun comun..Si el ar vrea si banii..si pe urma la divort.. si jumatate din casa....si fata:((
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:22, 21 Decembrie 2010
banii sunt bun comun, nu este furt. avind in vedere ca s-a ajuns la violenta domestica va sfatuiesc sa cereti divortul - aveti nevoie de certificatul legal (care sa specifice ca echimozele provin de la lovituri) si martori care sa declare deterioarea iremediabila a relatiilor dintre soti. de asemenea aveti nevoie de martori care sa va ajute la partaj, pe linga inscrisuri privind provenienta bunurilor si a veniturilor dvs.

va sfatuiesc sa anuntati imediat 112 in cazul unor alte violente - va apara de sot si va foloseste in instanta ca proba. Daca reusiti sa dovediti violenta atunci aveti sanse mari sa obtineti custodia copilului. Instantele sunt f reticente sa ofere custodia unui parinte cu antecedente de violenta domestica, din motive evidente.

angajati un avocat sa va ajute, este mai complicat decit pare.
Mai bine nu postati pe forum aceasta problema deoarece va autoincriminati.

Fapta constituie infractiunea de furt intre soti.
Faptul ca ati fost agresata nu justifica fapta de furt.:(
poate sa va acuze de furt. e mai bine sa rezolvati problema amiabil cu el.
Nu poate fi furt atit timp cit nu dovedeste proprietatea asupra bunurilor. Datorita faptului ca sotii au domiciliu comun este imposibil sa dovedesti ca banii erau ai reclamantului si nu ai sotului acuzat. Deci nu exista probleme atit timp cit nu te incriminezi singur.
buna ziua.
parasirea domiciliului conjugal de catre oricare dintre soti, nu se pedepseste.
daca sotul poate dovedi ca banii respectivi i-a castigat dansul, in baza unui contract de munca , va poate incrimina de savarsirea infractiunii de furt intre soti.
eu v-as recomanda sa va reintoarceti la domiciliul conjugal si daca sunteti hotarata sa demarati procedura de divort.
daca sotul va fi in continuare violent cu dvs., scoateti-va certificat medico-legal, pentru a putea dovedi in instanta faptul ca dansul este o persoana violenta.
avand in vedere varsta minorului, sunt slabe sansele ca instanta sa-i incredinteze copilul, sotului dvs.

Alte discuții în legătură

Furtul intre soti danielfelician danielfelician sotia mea acum doua saptamini a bagat divortul la trei zile a fugit de acasa iar dupa doua zile sa intors in locuinta conjugala fara stirea mea si a sustras ... (vezi toată discuția)
Lovire mihaella23 mihaella23 buna ziua,sotul meu m-a impins si m-a dat cu capul de tocul de la usa .am chemat politia si ei au chemat salvarea si m-au dus la spital.am traumatism ... (vezi toată discuția)
Fals in acte?inducerea instantei de judecata in eroare? calomnie? suteanu maria suteanu maria buna seara!nu stiu daca m-am adresat unde trebuie dar va rog sa ma sfatuiti ce am de facut.Sunt in divort ,am depus o plangere la parchet pt furt de acte,iar ... (vezi toată discuția)