avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tutela copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tutela copilului

am un baiat de 1 an si 7 luni ce locuieste cu socrii, eu fiind plecat din tara.si despartit de sotie. sotia a stat cu copilul o perioada dupa care l-a cam lasat in grija socrilor, in sensul ca ea statea mai mult la oras.
din septembrie pana-n ianuarie a stat cam o saptamana cu copilul ,iar l-a inceputul lui februarie a plecat in anglia la sora sa, si tine legatura cu copilul pe internet, ca si mine.
ea acum si nici in 2 ani n-are sa poata singura sa aibe grija de copil spun asta fiindca stiu ca nu poate castiga sume mari de bani.
din cate am inteles planuieste sa i-a baiatul in anglia undeva in toamna, cand cred ca si vrea sa divorteze. nu am confirmarea divortului.
poater sa gastige tutela in aceste coditii= fiind mai mult plecata?
asa pot sa aduc copilul la mine fiindca am unde sa-l tin dar m-am gandit ca un copil trebuie sa cresca impreuna cu parintii lui si sa faca naveta intre familii
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:16, 13 Mai 2011
asa cum sunteti dvs plecat , e si dansa, practic se ocupa altii de copilul vostru. teoretic, aveti aceleasi sanse pt incredintarea copilului
in romania ,dinainte de casatorie am locuit in casa cumnatei ,pe care am renovat-o ,in cazul in care ma intorc acasa am dreptul sa locuiesc acolo? ca nu se poate sa iau termopanele sau mai stiou eu ce
cumnata e in anglia cu sotia, si acum apartamentul e gol
daca aveti cheie si adresa in buletin acolo, intrati. altfel, numai cu acordul cumnatei, puteti intra
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
gi-jane2, moderator
multumesc
cheie nu am fiindca sotia mi-a furat-o , sper ca ma exprim bine, in sensul ca mi-a luat-o din buzunar in timp ce dormeam.
adresa din buletin este alta , acolo a fost domiciliul conjugal, iar acordul cumnatei .... nu cred cal voi avea.
ce pot face in acest sens fiindca, noi am shimbat toata mobila, covoare, zugraveala, termopane, totul e nou in casa aia si mi se pare corect sa pot folosi aceste bunuri, si nu sa ajungem sa le distrugem
multumesc
multumesc
cheie nu am fiindca sotia mi-a furat-o , sper ca ma exprim bine, in sensul ca mi-a luat-o din buzunar in timp ce dormeam.
adresa din buletin este alta , acolo a fost domiciliul conjugal, iar acordul cumnatei .... nu cred cal voi avea.
ce pot face in acest sens fiindca, noi am shimbat toata mobila, covoare, zugraveala, termopane, totul e nou in casa aia si mi se pare corect sa pot folosi aceste bunuri, si nu sa ajungem sa le distrugem
multumesc

Alte discuții în legătură

Abuzuri intre soti victor_teodorescu victor_teodorescu ma aflu intr-o situatie foarte delicata: anul trecut in februrie am plecat in cipru pentru a munci; ca ficare de nevoie. mi-am anuntat familia ( sotia) pe ce ... (vezi toată discuția)
Divort, exercitarea autoritatii parintesti Andreea Morosanu Andreea Morosanu Va rog din suflet sa ma ajutati.. Sunt casatorita de 5 ani si am un baietel de aproape 5 anisori! Am decis sa ma despart de sotul meu deoarece este violent ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca a plecat de la domiciliu cu copilul...? sspopescu71@yahoo.com sspopescu71@yahoo.com in prezent sotia, mi-a intentat actiune de divort pe fond, cu termen in 29 oct. Insa inainte de aceasta actiune a intentat pe ordonanta prezidentiala, ... (vezi toată discuția)