avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pensii private (P3) - nelamurire
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pensii private (P3) - nelamurire

Buna. Sper ca am postat la sectiunea care trebuie.
Nu de mult am fost consultant la o firma de asigurari din Romania, dar am incetat activitatea. In acest timp am incheiat contracte P3. Dar la unul din contracte intampin ceva probleme, adica: una din persoanele la care am facut contract P3, nu mai recunoaste ca a semnat contractul si a facut reclamatie la firma de asigurari, ca el nu-si aminteste sa fi semnat asa ceva. Repet, am incheiat scolotelile cu firma de asigurari, nu mai colaborez cu ei, dar problema a aparut acuma. Cei de la firma m-au sunat ca sa imi rezolv problema, sa vb cu persoana respectiva si sa imi dea o declaratie in care sa apara ca el a semnat contractul, ca daca nu o sa fiu acuzat de frauda, ca e caz penal ca pot fi amendat si ca se ajunge si la inchisoare. Va rog tare mult sa ma lamuriti ce pot pati eu in cazul asta? ca practic vorbind eu nu simt ca am fraudat pe nimeni: nici pe beneficiarul contractului, avand in vedere ca el sa ales cu un fond de pensie si in lunile astea i s-au adunat ceva bani, apoi firma de asigurari a primit ratele lunare de pe contract(bani pe care ei i-au investit si folosit fara nici o problema). Va rog sa imi spuneti ce se poate intampla, pot avea problemele cu care ma ameninta cei de la firma de asigurari? din moment ce nu exista pagubiti. Ce vina am eu ca respectivul nu-si aminteste ca a semnat?
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
shiro, utilizator
Cel mai recent răspuns: valyb , utilizator 09:22, 6 Mai 2011
Daca acea persoana s-a ales cu un fond de pensie,in discutie nu poate fi pilonul III.A uitat ca a semnat,nu stia ca trebuie sa plateasca-in logica lucrurilor.
Dupa cum stiti exista pilonul de pensie de stat(pilonul I)pensia de completare pentru pensia de stat(pilonul II)si pilonul facultativ(III).
Nu consider ca cei de la asigurari va ameninta,mai degraba vor sa rezolve o situatie neplacuta pentru imaginea lor.
Spuneti ca nu ati fraudat pe nimeni,in sensul ca o parte s-a ales cu un fond de pensie iar cel care v-a mandatat sa intermediati pensii cu respectarea legislatiei s-a ales cu banii pe care i-a investit si folosit fara nicio problema.
Chiar asa sa fie?Stiti ca banii se pot folosi dupa bunul plac?

Daca este vorba despre pilonul II si acea persoana are amnezie nu ar trebui sa va ingrijorati cata vreme nu ati falsificat semnatura.Ma gandesc ca dv. va amintiti ce ati facut.
Ultima modificare: Duminică, 1 Mai 2011
floare _de_ colt, utilizator
Contractul a fost semnat de persoana Beneficiara. Ce m-a facut sa va scriu este faptul ca atitudinea firmei de asigurari m-a tulburat foarte tare pt "incurajarile" ce mi le-au dat, ca sa rezolv problema urgent, ca pot avea probleme penale etc. Mentionez ca persoana la care am facut pensia e oarecum o persoana limitata de la tara, care atunci cand i-a venit in posta hartia de la firma de asigurari, ca firma la care el lucreaza nu ii mai plateste pensia, probabil ca s-a speriat si a fugit repede la firma de asigurari spunand ca el nu are asa ceva(pensie privata). Eu aceste pensii le-am facut la angajatii unei firme, deci prin angajator, pt ca angajatorul le platea pensiile, dar le-a platit cateva luni si gata. Deci sa inteleg ca nu am de ce sa ma speriu ca "o sa fiu acuzat de frauda si inselaciune si ca intru la inchisoare" cum mi-au zis Unit Managerii, nu?
Multumesc mult.
Tot nu am inteles despre ce pensie este vorba.Ati incheiat o asigurare de viata sau o pensie?Poate altcineva este "limitat"dar noi lucram in sistem(ma rog,dv.ati lucrat),stim despre ce vorbim,nu?:)
Contractantul detine toate drepturile si obligatiile,el semneaza.

Este vorba despre o pensie privata facultativa pe care eu am incheiat-o cu respectivul. Pilonul 3 de pensie.
la ce firma erai consultant de te ameninta in halul asta?

Alte discuții în legătură

Pensie facultativa pilonul 3 ContSters23466 ContSters23466 In luna februarie 2010 am incheiat un contract pentru pensie facultativa pilonul 3 cu [Editat-un fond de pensii privat], iar contractul l-am dus la ... (vezi toată discuția)
Pensii facultative ENGFULL ENGFULL cei ce se ocupa de incheierea unor astfel de pensii , vin la angajatori cu un "formular de instiintare a angajatorului " ..........insa legea pensiilor ... (vezi toată discuția)
Intrebari cu raspuns asigurat nucu$ nucu$ Bun venit tuturor la noul titlu inaugurat de Admin ! Presupun ca cineva trebuie sa gaseasca ceva util ,aici,unde curand vor aparea problemele ... (vezi toată discuția)