avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum interpretati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum interpretati

art. 119 (3) din codul muncii (var. actualizata in 2011)?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 17:40, 2 Mai 2011
Care este nelamurirea (lasand deoparte exprimarea tampa specifica legislatiei romanesti) ?
da..exprimarea ma induce in eroare:)
eu am inteles ca in perioadele de reducere a activitatii, orele suplimentare se pot compensa cu zile libere (!?)..dar cu acele 12 luni nu am inteles nimic..cum adica? faci ore suplimentare si in urmatoarele 12 luni daca SC i se reduce activitatea si iti dau zile libere, se compenseaza?
care e scopul acestei reglementri? cum se aplica practic?
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
monik, utilizator
monik a scris:

art. 119 (3) din codul muncii (var. actualizata in 2011)?

multumesc!


In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate in urmatoarele 12 luni.

Cred ca nici legiuitorul nu stie ce a vrut sa reglementeze aici ... cum pot fi compensate orelee suplimentare care vor fi prestate in urmatoarele 12 luni inainte?
exact!
O varianta ar fi ... adica, numai daca angajatorul va presupune ca un salariat va face un numar X de ore suplimentare .... aceste ore suplimentare putand fi compensate in perioadele de reducere a activitatii.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare georgevintila georgevintila Buna ziua.Muncesc ca sofer la o gradinita particulara,si in contractul individual de munca,programul este de 8 ore,dar real este de 12/13 ore.cum il pot ... (vezi toată discuția)
Zi liberă plătită sau neplătită pentru depășirea timpului normativ lunii anterioare? Aerofun Aerofun Bună ziua, Avem următorul caz : Presupunem doua luni consecutive cu timp normativ de lucru de 160 ore, iar angajatorul oferă timp liber și nu plata ... (vezi toată discuția)
Reglementare plata ore suplimentare: modul concret/valoarea orelor ... Constantin Brancoveanu Constantin Brancoveanu Reglementare plata ore suplimentare: modul concret/valoarea orelor suplimentare platite unui angajat trebuie reglementat in CIM sau se poate face trimitere la ... (vezi toată discuția)