avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apa oprita din cauza restantelor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apa oprita din cauza restantelor

Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc din Popesti Leordeni in care, din 52 apartamente, 22 sunt restantieri, in conditiile in care, pe luna, intretinerea vine in jur de 50 lei si chiar mai putin in lunile de vara. Astfel, din cauza acestora, ne-a fost oprita apa. Ce putem face noi, ceilalti locatari, tinand cont ca restantierii sunt de fapt rau platnici? Daca ii dam in judecata probabil dureaza prea mult timp in care apa nu va curge la robinete. Putem chema politia sa le dea ultimatumuri? Sau Primaria? Sunt destul de multe familii cu copii mici pentru care apa este vitala. Eu sunt doar o locatara din bloc, cu un copil de 3 ani si unul ce urmeaza sa se nasca in iunie. Este inuman tinand cont ca pot aparea focare de infectie si cine stie ce boli. Am redactat o reclamatie insa nu stiu cui as putea sa o adresez. Care sunt organele in drept sa ia masuri in astfel de situatii? Exista vreo lege care sa ne sustina pe noi, ceilalti locatari cu cotele de intretinere la zi?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cu stima,
Catalina Riza
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 09:04, 5 Mai 2011
Legea care v-ar ocroti daca ati fi proprietari organizati in Asociatie de proprietari ar fi Legea 230/2007.
In lipsa acestei organizari in asociatie de proprietari sunteti frunze-n vant la dispozitia furnizorilor care, daca nu sunt platiti, normal ca va opresc furnizarea utilitatilor.
Incercati sa luati legatura cu primaria, compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari si vedeti daca se poate implica sa va ajute.

Pe rau platnici numai justitia ii poate obliga sa plateasca, iar ca sa se ajunga in justitie trebuie sa-i cheme o persoana juridica, care ar fi asociatia de proprietari.

Daca nu sunteti proprietari si apartamentele sunt in proprietatea primariei, atunci aceasta este cea care ar putea chiar sa-i si evacueze pe chiriasii rau-platnici.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
elga50, moderator
1-Nu se implica politia in solutionarea de astfel de probleme
2-Problema are solutionare strict la nivelul asociatiei dvs de proprietari prin implicarea ferma a presedintelui de asociatie
Presedintele de asociatie cu scopul recuperarii sumelor restante are obligatia sa demareze procedura legala
Solutionarea se poate realiza inclusiv prin mediere nu obligatoriu prin instanta de judecata
Presedintele de asociatie si comitetul executiv detin competenta pentru reprezentarea intereselor majoritatii proprietarilor buni platnici sa intervina la nivelul furnizorului de servicii,in vederea restrictionarii accesului la serviciile de apa la nivelul rau platnicilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa oprita pe canicula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ContSters245061 ContSters245061 Ne-au oprit apa din cauza unui rau platnic, care are o datorie de peste 70 de milioane.Omul respectiv nu are de unde sa dea banii..Ce putem face???Au voie sa ... (vezi toată discuția)
Reguli functionare bloc locatari Matei Nicoleta Matei Nicoleta Cum poti trage la raspundere un rau platnic daca blocul nu are asociatie de proprietari? (vezi toată discuția)
Fara apa rece ContSters266113 ContSters266113 Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri ... (vezi toată discuția)