avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 303 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fara apa rece
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fara apa rece

Avem o problema legată de rău platnici. Asociaţia de proprietari a fost anunţată că datorită sumelor restante furnizorul de apă potabilă va opri furnizarea cu apă curentă până la achitarea acestora. În ce priveşte rău platnicii mi s-a spus că nu au ce să facă. Furnizorul de Apă are contract cu asociaţia de proprietari şi nu cu proprietarii, şi nici asociaţia de proprietari nu are contract cu proprietarii. Astfel nu pot obligă proprietarii să plătească. Ce putem face noi cei cu plata serviciilor la zi? Mentionez că furnizorul de apă vrea suma restantă achitată şi nu ar conta debransarea restantierilor. ªtiu că în ce priveşte utilităţile e un monopol pe regiuni dar nu ne putem proteja de astfel de situaţii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:42, 27 Septembrie 2012
Sunteti asociatie de proprietari?
Daca da, conform Legii 230/2007 rau-platnicii pot fi actionati in judecata pentru recuperarea sumelor restante sau, in caz ca nu se conformeaza, vor fi supusi executarii judecatoresti. Li se vor vinde apartamentele si asociatia isi va putea recupera sumele restante de la acestia.
Sunt locatar în clădirea unde a fost oprită apă şi vă fi oprită din nou. Cred că administratorul asociaţiei de locatari nu vrea să trimită în judecată rau-platnicii deşi la 2 apartamente sumele restante sunt peste 70000, sume greu de achitat în scurt timp. În cazul acesta cum putem determină asociaţia de proprietari să acţioneze? Asociaţia a făcut cerere către furnizorul de apă anul trecut să achite eşalonat datoriile dar nu a putut respecta esalonare. Drept pentru care apă vă fi oprită din nou. Deci ce putem face noi locatarii?
N-ati gresit cumva cu un "0"? Adica au datorie de 700 de milioane vechi? Pai nici casa lor nu valoreaza atat!
Sunteti asociatie de proprietari sau de locatari? Administratorul nu poate da pe cineva in judecata. Comitetul executiv, presedintele asociatiei trebuie sa o faca.
Sunt locatar. ªi achităm apă curentă la asociaţia de proprietari nr... Suma da este corecta:700 mil lei vechi debite+penalităţi/ apartament. Apartamentul în zona are valoarea de aproximativ 30-35000 euro. Casiera angajată mi-a zis râzând să batem noi la uşa să-l determinăm să plătească.
Presedintele Asociatiei de propietari raspunde pentru daunele aduse Asociatiei din vina sa, conform legii 230/2007.
Deci, daca nu i-a dat in judecata pe rau-platinici e vinovat si poate fi chemat in judecata de oricare propietar nemultumit.

Alte discuții în legătură

E normal sa ni se inchida apa? ma6num ma6num este normal ca pentru o persoana (apartament) sa fie taiata apa pe toata scara???? un singur rau platnic??? #-o (vezi toată discuția)
Debransare gaz la centrala de bloc cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Am nevoie de sfatul dvs: Am cumparat de curand un apartament intr-un bloc nou care are centrala de bloc. De cateva zile s-a taiat gazul la ... (vezi toată discuția)
Apa oprita din cauza restantelor stefan_72 stefan_72 Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc din Popesti Leordeni in care, din 52 apartamente, 22 sunt restantieri, in conditiile in care, pe luna, intretinerea vine in ... (vezi toată discuția)