avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

Un cetatean care nu are o forma de autorizare pentru desfasurarea unei activitati este "persoana fizica" sau "persoana juridica" ?
Un cetatean (descris mai sus) poate angaja zilieri pentru lucrarile gospodaresti,inclusiv agricultura ?
O persoana fizica devine persoana juridica daca angajeaza zilieri sau incheie contracte de beneficiar cu S.C sau PFA ?
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2011
Leordeanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:10, 7 Mai 2011
Un cetatean care nu are o forma de autorizare pentru desfasurarea unei activitati este "persoana fizica".

O persoana fizica nu poate angaja zilieri, potrivit Legii nr.52/2011.

O persoana fizica nu devine persoana juridica daca angajeaza zilieri sau incheie contracte de beneficiar cu S.C sau PFA .
Deci eu cum pot sa angajej un cetatean pentru lucrari de afectuat in curtea mea?
Leordeanu a scris:

Deci eu cum pot sa angajej un cetatean pentru lucrari de afectuat in curtea mea?

Este posibila doar incheierea unui c.i.m. ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana fizica poate folosi zilieri? bukinst bukinst Care sunt obligatiile unei persoane FIZICE ce foloseste zilieri pentru constructia unei case si pentru activitati agricole conform noului cod al muncii ? (vezi toată discuția)
Angajator Leordeanu Leordeanu Am de facut lucrari de constructie la casa proprietate . Doresc sa colaborez cu meseriasi autorizati (pfa),care este forma contractuala ?. Pot angaja si ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii serbananca2000 serbananca2000 Daca am o societate a carei activitate principala: Cod CAEN 7311- activitati ale agentiilor de publicitate, si am incheiate contracte de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)