Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Intentionez sa creez un site web prin care sa ofer niste servicii exclusiv clientilor straini (majoritari SUA, dar nu numai). Plata se va face prin sistemul paypal, iar banii ii voi incasa intr-un cont deschis la o banca din Romania, pe care inca nu am ales-o.
...E necesar sa imi creez o SC, sa emit facturi etc, sau pot activa pur si simplu?
Nu voi fi intrebat de unde primesc acei bani in cont?
Va trebui sa declar veniturile respective si sa platesc impozit?
E cumva limitata actiunea si in functie de sumele pe care le primesc?
si cum va primi beneficiarul serviciilor, care e in afara tarii, factura si chitanta?
Totusi au vreo acoperire in Statele Unite facturile pe care le trimit eu din Romania?
Sunt valabile acolo?
Stie americanul ce-i aia factura si chitanta romaneasca?
Si apoi, toata activitatea se va desfasura exclusiv online. Serviciile vor fi furnizate tot online (e vorba despre publicitate pe site), plata se va face online. Exista legislatie speciala in domeniul asta?
Din cate stiu eu, Romania inca nu are bine definita o asemenea legislatie, legata de tranzactii online desfasurata strict extern.
Ma puteti indrupa spre o lege care sa ma oblige sa infiintez o societate si sa platesc taxe in acest caz?