avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reconvocare adunare generala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reconvocare adunare generala

in urma unor altercatii intre mai multi participanti la adunarea generala a asociatiei de proprietari, procesul verbal al acesteia a fost rupt (distrus). Presedintele a pus un afis de convocare pentru "continuarea" acesteia. As vrea sa stiu daca este legal sa se pastreze deciziile, inclusiv votul pentru noul comitet, sau trebuie dezbatute din nou punctele de la Ordinea de zi, mai ales ca prezenta va fi in mod sigur diferita fata de adunarea anterioara.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:21, 8 Mai 2011
distrugerea pv nu inseamna si anularea voturilor sau hotararilor luate.
pt aceasta se face contestatie scrisa.
Lucrarile adunarii generale au fost legale. Faptul ca s-a rupt procesul verbal nu e motiv de reconvocare a adunarii generale. Se mai scrie odata de catre persoana care a fost desemnata la inceputul sedintei sa scrie procesul verbal. Procesul verbal reflecta pe hartie ceea ce s-a discutat si votat acolo. Cum se procedeaza: in zilele urmatoare sedintei, dupa redactare, se poate trece pe la fiecare membru care a participat la adunare si daca mai are ceva de adaugat sau sters fata de ce s-a scris, se poate corecta. Sugerati ca s-au certat si nu au mai dosrit sa-l semneze? Nu e obligatoriu sa-l semneze. Conteaza tabelul cu semnaturile membrilor care au fost prezenti la adunare, doar atat. Si mai ales, daca vorbiti de semnarea procesului verbal, inseamna ca s-au terminat de dezbatut toate punctele de pe ordinea de zi. Deci nu mai sunt motive sa se intalneasca pentru a continua. Ordinea de zi , atunci cand din motivul neintrunirii cvorumului, trebuie repatata adunarea generala, trebuie sa fie aceeasi si difera doar procentul necesar pentru a fi legal constituita.
din pacate nu exista nici un tabel semnat, nici cu participantii
daca sedinta a fost convocata legal: afisarea convocatorului cu 7 zile inainte, sau luarea la cunostiinta despre sedinta pe baza de tabel cu semnatura,

daca proprietarii sau imputernicitii acestora ( pe baza de imputernicire) au fost prezenti 50% +1,

toate cele hotarate la sedinta sunt legale,


ART. 24
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari (jumătate plus unu) sunt prezenţi personal sau prin reprezentant legal.
(2) Dacă la prima convocare nu este întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu, adunarea generală va fi suspendată şi reconvocată în termen de maximum 10 zile de la data primei convocări.
(3) La adunarea generală reconvocată, dacă există dovada că toţi membrii asociaţiei de proprietari au fost convocaţi, hotărârile pot fi adoptate, indiferent de numărul membrilor prezenţi, prin votul majorităţii acestora.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
valitinu, utilizator
Pai ei cum demostreaza ca un anumit membru a fost sau nu prezent? Trebuia facut un tabel cu toti membrii asociatiei si intr-o coloana trebuia sa semneze cei prezenti la inceputul sedintei. Tot acolo se trec si cei care sunt "prezenti" prin mandat de reprezentare.

Alte discuții în legătură

Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Asociație locatari care este procedura legală în legătură ... CM1968 CM1968 Asociație locatari Care este procedura legală în legătură cu ședințe asociație ? (când numărul de participanți nu sunt suficienți, adică 50% ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)