avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA afer participare conferinta in ue
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA afer participare conferinta in ue

am primit o factura pentru participare la conferinta din ue .Inregistrez tva taxare inversa in D300 si depun D390 sau inregistrez pe cheltuieli si nu depun D390?
Cel mai recent răspuns: Draghici Oana Dorotheea , Avocat 14:02, 10 Mai 2011
pai factura contine tva?
nu contine tva
Pentru a raspunde intrebarii dumneavoastra, tin sa mentionez faptul ca, in urma modificarii legislatiei in materia TVA, serviciile de acest gen au locul prestarii la beneficiar, potrivit art. 133 alin. 2 din CF.
Avand in vedere ca locul prestarii acestor servicii se incadreaza pe regula generala, potrivit art. 156 ind 4 alin.1 lit. e din CF aveti obligatia sa depuneti declaratia recapitulativa 390.
De asemenea, ar fi bine daca ati verifica si dispozitiile art. 133 alin. 7 din CF si pct 15 ind 1 alin. 4 din normele date in aplicarea art. 133 pentru a vedea daca nu cumva situatia dumneavoastra s-ar incadra in prevederile legale mai sus mentionate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pentru cazare in bulgaria OOANA1977 OOANA1977 Buna ziua, Cum inregistrez o factura de cazare din Bulgaria? Se declara in D390? Multumesc Astept raspuns (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Factura furnizor servicii online buburucea buburucea Buna ziua, Firma noastra , platitoare de TVA , are cont de firma pe site-ul de anunturi cu locuri de munca si depunere cv-uri XX ( un fel de AA international ... (vezi toată discuția)