Am fost oprit de politie pentru ca am trecut pe culoarea galbena a semaforului si nu aveam centura pusa. Dupa ce mi s-au cerut actele, politistul a constat ca imi expirase asigurarea obligatorie de aproximativ 2 saptamani. Am luat amenda pentru ca am trecut pe galben si centura si mi s-a spus ca daca vin in termen de 2 ore in acelasi loc cu asigurarea facuta, ma iarta si nu imi da amenda ptr asta. Eu nu m-am prezentat insa cu asigurarea cea noua la el, nici nu am facut alta. Imi mai poate da amenda??? A facut doar un singur proces verbal, pe care l-am semnat si in care nu era mentionata asigurarea. Poate sa-mi faca ulterior altul si sa mi-l trimita acasa?
Cred ca nu. Politistul nu stie in acest moment si nici nu poate stabili daca ai facut sau nu asigurarea. Daca ar fi putut stabili asta pe cale informatica nu ti-ar mai fi cerut hartia, polita de asigurare :D
Iar daca baza de date informatica a politiei ar functiona fiind actualizata sau completa :rofl: nu ai mai avea nevoie decat de cartea de identitate si ar stii oricine totul despre tine, fara permis de conducere, fara certificat de inmatriculare, fara nici un act.
Dar s-ar putea inregistra informatic si decesul tau, cu radierea tuturor drepturilor tale, inclusiv a conturilor bancare (daca ai) dintr-o eroare de tastare a altui politist :stunned: Pana dovedesti cine si unde a gresit...
Ca asa e pe la noi, s-a importat si calculatorul #-o