avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis, amenda si puncte penalizare pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis, amenda si puncte penalizare pentru trecere semafor rosu

Spuneti-mi si mie pasii ce trebuie urmati pentru a face contestatie in instanta , unde si cui trebuie sa ma adresez?lucrurile sau intamplat asa:
-miercuri seara in jur de ora 17 ma deplasam dinspre braila spre galati,in timp ce traversam podul semaforul era verde ,am intrat in intersectie pe culoarea galben
-masina politiei fiind in stanga pe scuar cu fata catre galati
-am trecut de semafor hop politia dupa mine cu girofarurile aprinse m-a tras pe dreapta
-am oprit , ag.a venit la mine sa prezentat mi-a cerut permisul,certific.inmatric.,asigurarea la masina si c.i
-a plecat la masina pol. dupa un timp vine cu procesul verbal,c.i.,certific.inmtatr.si imi zice ca :-am trecut pe culoarea rosie ceeea ce nu este adevarat,si am 4puncte ,240ron amenda si permisul suspendat pe 30 zile si daca vreau dovada decirclatie
La care eu m-am luat putin in gura cu agentul si mia zis sa semnez PV daca nu vreau sa mil si anuleze(permisul)pe fapt ca l-am luat peste picior si ca iam zis ca nu aveam de ce sa opresc la galenintersectia fiind goala din toate sensurile.Si uite asa am semnat Pverbal si am si amenda,puncte si permis luat.CE TREBUIE SA FAC ?????????????????Vreau sa fac contestatie!!!!!!!!!!!!!!!!!:sorry::sorry::sorry:
In primul rand nu trebuia sa semnati pv verbal ca nu avea cum sa va oblige daca nu sunteti de acord iar afirmatia cu anularea era o aberatie sa va determine sa semnati.Mergeti cu pv la judecatoria de care apartineti si depuneti contestatie pe motivul ca era culoarea galbena cand ati intrat in intersectie si nu ati mai putut opri in conditii de siguranta automobilul.
Formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicarea procesului-verbal de contraventie la instanta in a carei raza teritoriala s-a savarsit contraventia.
Formulati de asemenea la instanta , o cerere pentru eliberarea unui certificat de grefa din care sa rezulte ca ati formulat plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de contraventie, certificat cu care veti merge la politie si va puteti recupera permisul de conducere pana la ramanerea definitiva si irevocabila hotararii.
Pentru eliberarea certificatului de grefa aveti nevoie de o taxa de timbru de 1.00 lei ( un leu) si un timbru jud. de 0.15 lei.
Pe viitor, daca mai veti asemenea evenimente, nu semnati fara sa formulati obiectiuni in procesul-verbal.
In cazul in care nu semnati procesul -verbal , acesta va fi comunicat la domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii se fac contestatii? crina solescu crina solescu aseara am primit 600 ron amenda si 7 puncte de penalizare pentru ca am mers cu proiectoarele aprinse chiar daca afara nu era ceata.mi s-a intocmit proces ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto halfman halfman Buna ziua, Saptamana trecuta ma aflam in Bacau si intr o intersectie am fortat culoarea galben spre rosu a unui semafor.Spre ghinionul meu,era un echipaj de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto nicolaeana1980 nicolaeana1980 Buna. Ma numesc Ana si pe 05.07 am fost oprita de politie in intersectia Dorobanti cu Charles de Gaulle pt ca am \"fortat galbenul\". Nu am semnat procesul ... (vezi toată discuția)