avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua,as dori si eu un sfat de la dumneavoastra:Azi fiind in traffic in spatele unui autobuz am trecut printr-o intersectie pe culoarea galbena a semaforului,mentionez ca nu am vazut ce culoare era decat cand am ajuns in dreptul semaforului deoarece eram f aproape de autobuz si imi obtura vederea,precizez ca dupa mine la aprox 10 m in spate a mai trecut o masina.Dupa 50 de m de la intersectie undeva pe dreapta era un echipaj care m-a oprit a venit respectivu politai si mia zis ca o sami ia permisu apoi sa dus la cealalta masina ia luat actele.Dupa aprox 10 min,mia aratat amenda si mia inmanat dovada de retinere a permisului,dupa care, la mentiuni am scris ca am trecut pe cul galbena si nu am observat culoarea semaforului decat in ultmul moment,intre timp mam dat in taina cu celalalt sofer si mia dat nr lui sa il sun daca vom face contestatie,am reuzat semnarea procesului verbal si am plecat.Ulterior lam sunat pe celalalt sofer si mia spus ca nu ii dadura nici macar amenda si ca el a venit de pe o strada laterala si a avut verde intermitent iar politistii l-au oprit din greseala,eu stiu ca minte deoarece lam vazut in oglinda in spatele meu inainte sa intru in intersectie,a fost ultima masina care a trecut.PArerea mea e ca politistul la pus ca martor la procesu meu verbal astfel incat sa fie de partea lui.Tot azi am primit si avizul despre o recomandata,banuiesc a fi procesul verbal.Spunetimi si mie cum sa procedez,ma gandesc sa fac plangere la procesul verbal si sa mentionez si despre discriminarea are s-a facut.Mentionez ca eram singur in masina.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:49, 29 Aprilie 2011
rau ati facut ca nu ati semnat PV ca va scad sansele de castigare a procesului. trebuia semnat iar la mentiuni sa scrieti ca nu ati putut opri la timp din cauza autobuzului care era in dreptul semaforului - franarea nu s-ar fi putut face in conditii de maxima siguranta
Daca veti formula plangere contraventionala , politiei ii revine sarcina probatiunii , deci aceasta trebuie sa dovedeasca ca dvs ati trecut pe culoarea galbena a semaforului.
Motivatia distinsei d-ne avocat era plauzibila , dar in cazul in care dvs veti invoca motivul la care v-ati referit sansele de admitere a plangerii de catre instanta sunt foarte reduse , mai ales daca se va produce de catre politisti si o fotografie care sa probeze consemnarile din procesul verbal.
Oricum , in termen de 15 zile de la sosirea la domiciliu a procesului verbal , aveti posibilitatea legala sa formulati plangere la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Pe mine ma intriga faptul ca nu mai am permis desi eu nu am luat inca la cunostiinta despre procesul verbal,este legal?
Este legal , dar veti primi la domiciliu procesul verbal ,dupa care aveti termenul legal de 15 zile sa il contestati in instanta ,prin formularea unei plangeri contraventionale.
In acest rastimp de 15 zile , aveti posibilitatea sa luati cunostinta de continutul sau pentru a vedea cam care ar fi motivele de contestare
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Dar nu mi se pare corect ca eu sa raman fara permis iar cel care a trecut in spatele meu nu a primit nici macar amenda...o sa merg in audienta la seful pol sa ii aduc la cunostiinta,intr-o intersectie alaturata exista o camera ce filmeaza,dar nu stiu de unde pot solicita imaginile ca sa pot demonstra ca cel care a vent in urma mea a venit de acolo si nu de pe o strada alaturata cum l-a indemnat politistul sa declare pt a-l scapa,aveti cumva idee de la cine pot solicita imaginile respective?

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere PaulRus PaulRus Buna ziua. Azi, 19/02/2015 am fost oprit de un echipaj de politie, in Cluj Napoca si mi-a fost retinut permisul pe motiv ca am trecut pe culoarea rosie a ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis, amenda si puncte penalizare pentru trecere semafor rosu flori25rac flori25rac Spuneti-mi si mie pasii ce trebuie urmati pentru a face contestatie in instanta , unde si cui trebuie sa ma adresez?lucrurile sau intamplat asa: -miercuri ... (vezi toată discuția)