avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

penal

am si eu o problema. acum 4 luni am plecat impreuna cu 2 prieteni sa luam lemne de pe langa calea ferata,la intoarcere ne-am intalnit cu politia TF, ne-au zis ca sa taiat un cablu, noi eram cu lemnele in spate, ne-a oprit taporasele , dar nu le-a pus in pungi de plastic, le-a aruncat in borbagaj impreuna cu cablu care a fost taiat am fost la sectie am dat declaratie si am plecat plecat acasa... acum 3 saptamani ne cheama sa ne arate probele si ne-a zis ca sa gasit urme pe toporase noi stim ca nu e adevarat. au spus sa ne schimbam declaratia sa zicem ca am fost inconstienti.. ca asa platim paguba si ei nu se mai considera parte civila. noi suntem nevinovati. ce putem sa facem???
Cel mai recent răspuns: ionut221986 , utilizator 18:28, 11 Mai 2011
avand in vedere cele relatate eu consider ca ar trebui sa luati legatura cu un avocat
Sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala(ele trebuie sa dovedeasca ca situatia este cea prezentata de dvs).
vs , trebuie sa va aparati , mai ales in caz de nevinovatie si sa dovediti ca nu ati participat in nicun fel la furturl de cabluri(conductori electrici).
Pentru aceasta ,printre alte probe( acte , martori) trebuie efectuata o expertiza care sa dovedeasca la ce operatiuni au fost folosite toporistile.
In limita posibilitatilor financiare , este recomandabila , angajarea unui avocat.
Mergeti si dati declaratii in care relatati astfel cum s-au petrecut faptele
si administrati probe prin care sa va dovediti nevinovatia.
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Daniel Coman, Avocat
nu declarati ce va invata ei, declarati numai adevarul exact cum va amintiti ca s-a intamplat. pentru ca cineva sa va incrimineze, mai intai trebuie sa dovedeasca cu probe ca sunteti vinovati.
dvs stiti cati bani ne trebuie pt a ne lua un avocat??? e prima data cand patim asa ceva

Alte discuții în legătură

Acuzat de tentativa de omor calificat nevinovat burnei bebe burnei bebe in urma cu un an am avut o cearta cu un grup de tigani care s-au napustit asupra masinii mele cu bate si bolovani la care eu nu i-am bagat in seama dar au ... (vezi toată discuția)
Prieten cu citatie diicot si eu posibil suspect suntcurios suntcurios Buna ziua.Am si eu o problema.Am un prieten cu care ma plimbam intr-o seara prin romana,si ne-a luat jandarmeria,ne -a perchezitionat.eu aveam la mine un ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu-lamurire. JParice JParice Buna seara, am studiat un caz prezentat pe forum si nu am inteles un aspect. Este vorba de 3 persoane care se presupune ca au infaptuit un furt.Doi dintre ei ... (vezi toată discuția)