avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 277 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru alcoolemie de 0,65?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru alcoolemie de 0,65?

Dupa ce am consumat alcool, m-am urcat la volan si m-am rasturnat cu masina intr-un sant. Am fost sigura victima si mi-a iesit o alcoolemie de 0,65 dupa 2 ore si 0.55 la 3 ore de la producerea accidentului. Am inteles ca se face un calcul retroactiv al alcoolemiei. Este el obligatoriu? Cum arata sau ce este acest calcul retroactiv? Pot sa raman fara permis si sa fiu condamnat pentru o infractiune? E posibil ca rezultatul acestui calcul retroactiv sa arate ca in momentul producerii accidentului am avut o alcoolemie mai mare de 0,8 ?
Ce este mai exact acest calcul? Arata ca o functie de gradul 2, ma gandesc.
Pot dovedi ca datorita perfuziilor si nu stiu mai ce mi s-a administrat in spital, alcoolemia a inceput sa scada brusc de la o anumita ora si ca de fapt si de drept alcoolemia era in crestere in momentul producerii acidentului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2008
BENNY82, utilizator
Calculul retroactiv este obligatoriu si il fac cei de la IML, dupa testul de sange, printr-o expertiza noua, prin care se calculeza retroactiv procentul. Date fiind cele doua rezultate de 0, 65 la doua ore si 0, 55 la trei ore... s-ar putea sa aveti chiar mai mult. Daca la doua are aveati peste 0,6 cred ca rezultatul va fi mult mai mare, peste 0,8...si e infractiune...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2008
iuliaro2006, utilizator
Curba alcoolemiei in functie de timp are o portiune ascedenta (alcoolemia creste) pana cand ajunge la un maxim, dupa care urmeaza o portiune descedenta (alcoolemia scade). Dvs. va aflati pe portiunea descedenta (ati trecut de maxim. In momentul accidentului (la doua ore inaintea recoltarii primei probe) alcoolemia putea sa fie mai mica, mai mare sau egala cu 0,65 (cea stabilita pentru prima proba). Calculul retroactiv al alcoolemiei se face la IML.
Eu sunt aproape sigur ca calcul retroactiv al alcoolemiei va stabili ca alcoolemia avuta in momentul producerii accidentului a fost peste 0,8.
Imi permit sa il contrazic pe dl Cioan. Functie de momentul consumului raportat la cel al conducerii, alcoolemia poate iesi sub 0.3. Dar daca te-ai adresat celor de aici sigur te vei alege cu o condamnare. Daca erai istet, aflai ce ai mancat si cat ai baut inainte sa conduci, declarai respectivele cantitati la organul de urmarire penala, cereai calcul retroactiv (care ATENTIE! este TEORETIC) si s-ar fi dispus NUP si te alegeai cu o sanctiune contraventionala si 3 luni permisul suspendat. Acum, o sa iti schimbi declaratia, procurorul (DUMNEZEUL justitiei) o sa considere ca ai avut atitudine nesincera si te vei alege cu o condamnare si anularea permisului. Cunosc un caz similar, care nu a avut accident, dar a fost "dat in primire" ca a baut si cineva l-a chemat in parcare sa mute masina. Dupa ce a miscat-o 8-10m, a venit militianu langa el cu etilotesterul si l-a "bulit". Ai grija
Calcul alcoolemie: [ link extern ]
" Dar daca te-ai adresat celor de aici sigur te vei alege cu o condamnare."

Dar dvs. de ce v-ati adresat celor de aici in situatia descrisa chiar de dvs. mai sus pe un alt topic (si postata aici ca fiind un caz similar)?
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2008
Mihaela Hornea, Avocat

Alte discuții în legătură

Alcool la volan calculul retroactiv ContSters44042 ContSters44042 Buna ziua, am condus baut 0.6 in aer, 1.30 respectiv 1.05 dupa o ora in sange. Iata speta: m-au oprit pe la 2 amsuflat etc, m-au dus la sange la 3 prima proba ... (vezi toată discuția)
Retinere permis pt alcool srggg65 srggg65 Buna ziua, In 14 decembrie 2013 mi s-a retinut permisul pt consum de alcool.Concentatia fiind de 0,48 in aerul respirat.....s-au recoltat probele de sange ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducand autoturismul sub influenta alcoolului dragutzpgh dragutzpgh buna ziua am si eu o rugaminte sa imi explice si mie in legatura cu permisele Am permis cat. B si am fost prins conducind cu o alcolemie de 0,59 aer si o ... (vezi toată discuția)