avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune cumparaturi online (okazii.ro)
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune cumparaturi online (okazii.ro)

Buna seara,
Saptamana trecuta am cumparat de la un utilizator al okazii.ro un obiect in valoare de 200 RON, produsul mi-a fost expediat prin Posta Romana, cu ramburs de 200 RON. Am achitat produsul, dar nu sunt multumit de starea acestuia, utilizatorul garantandu-mi ca este functional, avand de fapt o problema tehnica. I-am expediat produsul inapoi, solicitand sa mi se inapoieze banii, insa acesta a ridicat banii (trimisi de mine) dar nu si produsul, neinapoindu-mi banii, urmand sa primesc produsul din cauza neridicarii coletului.

Ce pot face in aceasta situatie pentru a-mi recupera banii? Utilizatorul refuza sa m-i inapoieze!
Pot face plangere la politie?
Il pot da in judecata?
Mentionez ca stiu datele sale personale (nume, adresa, numar de telefon)

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AlinLawSchool , utilizator 23:54, 12 Mai 2011
Buna seara,
Subiecte asemanatoare s-au mai discutat pe aici deci ar fi bine sa cauti unele la care s-a discutat mai mult.
Din pacate nu poti face mare lucru. Din punctul meu de vedere cel mai bine e sa faci o plangere la politie, dar sincer nu vad cum te-ar putea ajuta. Probabil multi ti-ar recomanda sa il dai in judecata, dar eu consider ca pentru 200 RON nu se merita. Chiar daca ai actiona in justitie s-ar pune problema dovezilor. Tu cum poti dovedi ca produsul era stricat cand l-ai primit? El v-a spune ca era in stare de functionare. Va trebui sa aduci martori care au fost de fata cand ai desfacut coletul. In sfarsit, cred ca ti-ai dat seama cum stau lucrurile. Sper ca juristii de pe forum sa iti dea o solutie mai buna.
Sa ai mai mare grija data viitoare!

Cu respect,
Alin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu un utilizator okazii.ro misuc84 misuc84 buna ziua! am trimis si eu un colet cu plata la ramburs unei persoane cu lucrurile pe care le-a cerut. dupa 2 zile de al ridicarea coletului am primit un ... (vezi toată discuția)
Intrebare site okazii ionascu_andrei ionascu_andrei Buna ziua, Am folosit site-ul okazii si am pus la vanzare diverse produse. A venit un cumparator si mi-a cumparat produsele respective cerand detalii despre ... (vezi toată discuția)
Problema telefon vandut Teodor998 Teodor998 Buna ziua, in urma cu cateva zile am vandut un telefon. Am vorbit cu proprietarul si a fost de acord sa trimit coletul prin posta. Telefonul l-am bagat putin ... (vezi toată discuția)