avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... unde pot face plangere ptr santaj emotional asupra ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

unde pot face plangere ptr santaj emotional asupra unui minor

domnilor va vor sa ma indrumati ,unde si cum pot face ca fostul meu sa-mi lase copilul in pace,ptr ca va spun sincer acest copil este traumatizat de tatal lui din multe puncte de vedere.
1. In 2 ani de cand noi am divortat la cautat de vreo 5 ori ,si atunci a fost beat mort si la carat prin baruri pana dimineata la 4, In rest au comunicat pe mess si prin telefon
2. Ii promite tot feluri de lucruri si nu-i i-a nimic
3. ma jigneste pe mine si pe copil (ceva de genul daca continui sa mai stai cu mata nu esti barbat,iar copilul a inteles ca ii v-a cade cucu daca va mai sta cu mine)
4. il obliga sa ma minta si il amentinta in fel si chip( si toate astea au durat pana copilul nu a mai suportat si a venit cu lacrimi in ochi si mi-a povestit tot)
5. A incercat sa mi-l fure anul trecut in vara
Si cred ca ar mai fi multe sa va spun dar pur si simplu imi e rusine de rusinea lui.va spun ca nu are un program de vizita fixat de justitie. Pur si simplu m-am saturat de el si as vrea sai fac o plangere undeva ,dar nu stiu de unde sa incep. Azi am depus o plangere la protectia copilului,dar si acestia m-au trimis la politie si la judecatorie. Sincer nu mai inteleg de unde sa incep, cum trebuie sa procedez si unde dumnezeu sa termin. Explicatimi va rog care sunt pasi de urmat.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihalceavirginia , utilizator 12:45, 23 Mai 2011
Sotul dvs are stabilit prin hotarare judecatoreasca un program de vizitare a minorului ?
Trebuie vazut in ce masura se poate formula o plangere penala conform art.306 c.pen , cu privire la eventuale rele tratamente aplicate minorului.
Dar va fi foarte dificil.
In masura in care exista un program de vizitare al minorului stabilit de o instanta judecatoreasca , ar trebui sa se formuleze din partea dvs o actiune de restrangere la maxim a acestui program
Ultima modificare: Luni, 16 Mai 2011
Radu Gabrian, Mediator
A mentionat ca nu are un program de vizita fixat de vreo instanta
draga doamna , chiar daca voi continua pe linia pe care deja sunt recunoscut ( misogin si antifeminist ) va voi raspunde eu mai pe larg . voi incerca sa fiu cat mai obiectiv

plangere pte-ti face la protectia copilului si sa cere-ti asistenta din partea psihologului DGASPC . nu stiu care e santajul emotional dar va inteleg caci sunte-ti subiectiva
.pe acest forum sunt si multe doamne deci incercati sa nu mai limitati utilizatorii carora va adresa-ti:P:P
1. tatal copilului l-a luat de 5 ori in doi ani , bun ... atat l-a interesat minorul . si l-a tinut prin baruri pana la 4 dimineata ... da cati anisori are copilu de dumneavoastra ca mama nu ati intrat in panica ?? imi vine in minte un proverb " Te inseala un prieten o data e vina lui , te in seala de doaua ori e vina lui , te inseala de trei ori e vina ta ca nu ai stiut sa iti alegi prietenii ." deci l-ati dat o data a gresit e vinovat , s-a repetat si a doaua oara si a treia oara ... de ce ati continuat sa il dati ?? mama responsabila sunteti ??
2. care e problema de fapt ? ca nu iii ia sau ca e mincinos ? daca e a doua parte atat va pot spune : la un moment dat si copilul v-a realiza ca il prosteste si va face o diferenta imensa ...
3.daca va jigneste direct in timpul unei conversatii pute-ti sa incheiati conversatia ( inchide-ti telefonul , plecati de langa el , inchideti mesengerul . din partea a doua reiese ca el mai mult ii zgandaraste orgoliul . ce a inteles copilul e vina dumneavoastra ca nu comunica-ti cu el si nu ii explicati pe intelesul lui diferenta dintre barbati si femei , ce diferenta ar fi intre stilul lui de viata actual si cel cu tatal lui ... incercati sa fiti prietenul propriului copil si veti castiga mai mult decat vreti . deci si la acest punct vina va apartine : nu comunicati suficient cu copilul dumneavoastra si nu sunteti prietena lui .
4. deci e de domeniul trecutului
5. copilul nu e un bun si nu e proprietatea nimanui . atat timp cat nu e PROPRIETATEA dumneavoastra nu are cum sa vi-l fure . puteti sa va intelegeti pe cale amiabila la cine sta copilul sau apelati la instanta de judecata .


bine ca v-ati oprit pentru ca erati penibila . doamna draga incercati sa va ganditi bine , sa va maturizati si sa lasti orgoliul si vanitatea la o parte . incercati ca tot ce faceti sa fie in interesul copilului daca tatal nu e un parinte bun fiti dumneavoastra . daca copilul va alege sa stea cu tatal o va face , chiar fugind de acasa . ati fost la protectia copilului si acestia au facut ce era normal : VAU TRIMIS LA PLIMBARE . e normal , daca ati prezentat ca si aici situatia . incepe-ti cu dumneavoastra si comportamentul dumneavoastra , continuati cu consilierea copilului dumneavoastra de catre un psiholog ( exista si in scoli si gradinite asa ceva ) apoi mergeti la un avocat pentru a deshide proces de incredintare minor .

dar va rog in tot ceea ce faceti ganditiva la copil

o zi buna
Incercati sa va opuneti sa ii dati minorul , fortandu-l sa promoveze o actiune de vizitare a minorului ,unde pe baza probatorilor administrate , prin care ii dovediti comportamentul ,ii limitati cat mai mult legaturile cu copilul.
Aceasta situatie nu este de ris,este de plins,si o inteleg perfect pe doamna.Eu nu sunt avocat,deci nu mi permit sa dau sfaturi.sunt 17 ani de cind traiesc cu sotul meu,si nu am avut curaj sa l las pina acum pentru ca de cite ori am vrut sa plec ,s a folosit de fiii mei ca sa ma retina.Le spune ca ma duc sa le caut alt tata,ca eu sunt o t...fa,ca nu mi e mila de ei..acuma cel mare are 17 ani si a ajuns la adevar singur,dar cel mic de 7 ani il iubeste chiar daca il vede mai mult beat si urlind si numai cu scandal.Eu sunt o persoana normala,am muncit intotdeauna,nu m am lasat intretinuta de el niciodata,niciin Romania,nici aici in Italia.Desi mi a fost greu,miam suflecat minecile si m am dus sa curat mizeria altora,ca sa mi cresc copiii,sa i trimit la scoala,sa le dau de toate,intrucit sotul meu traieste doar pt el insusi,nu contribuie in nici un fel la nimic,doar ii invata timpenii,mai ales ca i mai mult beat decit treaz.In ultimii 2 ani nu a muncit decit vro 6,7 luni,iar eu m am gasit in situatia de a l intretine si pe el,muncind de luni pina luni,de dimineata pina seara.Din cauza acestui"santaj emotional"de care au parte,intr o seara fiul meu cel mare a vrut sa se arunce de pe acoperis.In acel moment am decis ca trebuie sa mi salvez copiii,si desi stiu ca cel mic nu va intelege acum,si stiu ca voi pleca cu un mare scandal,nu am de ales,asa nu se poate trai. Stiu ca nu ne va lasa in pace,de aceea trebuie sa plec eu,desi aici muncesc bine,cistig mult mai mult decit daca ma intorc in Romania.Si daca nu am chemat niciodata carabinierii,cind facea scandal ,a fost pt ca m am gindit ca nu i bine ca fiii mei sa l vada in aceste conditii(dar poate am gresit.)Intrucit ne am casatorit in Romania,trebuie sa ma intorc sa cer divortul acolo,cred.Multumesc pt atentie,o zi buna,si sper ca doamna va reusi sa rezolve aceasta situatie care oricum pune copilul in pericol.Si nu va mai permiteti sa judecati,daca nu stiti despre ce este vorba.

Alte discuții în legătură

Probleme vizite minor 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Desi am acceptat de fiecare data \"cerintele\" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ... (vezi toată discuția)
Refuzul copilului de a merge la tata zal zal Fostul sot a obtinut program de vizitare minor de sambata ora 9 pana duminica ora 16 a venit cu hotararea sa ia copilul dar copilul refuza vehement sa merga la ... (vezi toată discuția)