avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... in vizita cat poti sta fara sa te treaca la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

in vizita cat poti sta fara sa te treaca la intretinere

cat timp este permis sa stai in vizita fara sa te treaca la untretinere cu mai multe persoane este vreo lage sau un nr mazim de zile cat potzi sta ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters61266 , utilizator 16:34, 26 Iulie 2008
Sa nu depaseasca 15 zile.
Verificati daca s-a stabilit in cadrul AG vreo hotarire referitoare la acest aspect. Cel 15 zile pot fi consecutive sau nu, functie de hotarirea AG.
mai nea gaskoe..daca legea spune un lucru..poate o hot AG..sa o desfiinteze?..si cred ca mai corect e sa fi spus...ce scrie in STATUT.
Cand se va termina prostia cu..hotararea AG?
musac a scris:

..poate o hot AG..sa o desfiinteze?..


Cititi, va rog, legea 230/2007 art. 21-27.
Veti afla ca asa zice legea cu privire la hotararile Adunarii generale.

Art. 26. - Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari sau este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Acţionarea în justiţie nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanţa dispune suspendarea acesteia.

Mimzy a intrebat:
...este vreo lege sau un nr maxim de zile cat poti sta?


In Hg 1588/2007, art. 17 alin. r:
Comitetul executiv...
"... stabileşte cotele de participare pe persoana la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale; "
Ultima modificare: Marți, 15 Iulie 2008
Mihai17, utilizator
E normal ca o persona sa fie trecuta la intretinere in doua locuri?
Prietena mea sta cu chirie si este trecuta la intretinere acolo, eu stau singur dar ea trece pe la mine destul de des si administratora a pus-o si pe ea la intretinere. Sta cu aproximatie 15 nopti pe luna in ambele locuri dar de multe ori ajunge si acolo unde sta cu chirie si la mine in aceeasi zi deci administratorii poat spune ca sta mai mult de 15 zile in fiecare apartament.
Adimnistratora oricum este o baba proasta fara alta ocupatie dar in situatia asta cine are dreptate? E normal ca prietena mea sa fie trecuta la intretinere si aici, era de datoria mea sa-i aduc ceva dovezi? Ea a spus ca pot sa-i aduc si chitanta de la intretinere din cealalta parte ca tot nu o ia in considerare.

Alte discuții în legătură

Modificarea adresei asociației silviu_n silviu_n Bună seara și bine v-am găsit! Asociația de care este vorba are adresa, de la înființare, la adresa administratorului în funcție la ... (vezi toată discuția)
Persoana in plus la intretinere nejustificat AdrianTudor25 AdrianTudor25 Buna seara, as dori daca se poate sa ma sfatuiti si pe mine. In vara am depus o cerere la administrator prin care solicitam scoaterea unei persoane de la plata ... (vezi toată discuția)
Plecati in strainatate relly77 relly77 Buna ziua Eu si sotul meu suntem plecati de trei ani din tara, intorcandu-ne acasa o data pe an pentru 2 saptamani. Mentionez ca apartamentul are centrala si ... (vezi toată discuția)