avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Contributii la un fond facultativ de pensii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Contributii la un fond facultativ de pensii


Buna seara,

Contributia facultativa la un fond de pensii privat poate fi efectuata atat de salariat, cat si de angajator, in fiecare situatie in limita a 400 EUR/an/participant, fara ca o contributie din parte salariatului si a a angajatorului sa o restrictioneze pe cealalta?

Cunosc modul de tratare fiscala a unor astfel de contributii, insa nu-mi este clar daca este permis ca un angajat sa beneficieze de deductibilitatea contributiei facultative la un fond de pensii privat concomitent cu suportarea si din partea angajatorului a unei contributii suplimentare.
Adica:
-la angajat:Impozit salarii=((VB-Contributii sociale)-Contributia la f.p.f)*16%
si la,
-la angajator, in acelasi an fiscal, independent de contributia salariatului la f.p.f, cheltuiala deductibila in limita a 400 EUR/an.

In fapt, este permis ca intr-un an fiscal, pentru un salariat sa fie deductibila o suma limita de 800 EUR ca si contributie la un fond de pensii facultativ (400 EUR suportata de angajat si 400 EUR suportata de angajator)?

Multumesc.

Cu consideratie,
Georgeta Anton

Alte discuții în legătură

Contributii la scheme de pensii facultative ANTONG ANTONG Buna seara, Contributia facultativa la un fond de pensii privat poate fi efectuata atat de salariat, cat si de angajator, in fiecare situatie in limita a ... (vezi toată discuția)
Cota pensie privata pilon 3- nota contabila /deductibilitate rdoro rdoro Administratorul societatii a aderat la o societate de pensii private PILON 3 cu data de01.03.2010, platind pe 25.03.2010 prima rata As dori un act normativ ... (vezi toată discuția)
Pensie facultativa pfa mihaela.mm mihaela.mm AM 45 DE ANI, SUNT PFA IN REGIM REAL SI DORESC SA BENEFICIEZ DE O PENSIE PRIVATA. PENTRU PFA ESTE ACEASTA O CHELTUIALA DEDUCTIBILA FISCAL IN LIMITA ... (vezi toată discuția)