avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciunea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciunea

Buna am de catva timp 2 procese pe rol de ordin penal(unu e ca am inselat niste persoane pentru munca strainatate si m`am dat drept functionar apia(directia agricola) un prejudiciu de 7600 de ron insa nu i`am restituit si am avut primul termen amanat pentru lipsa de avocat,al doilea proces consta in inselarea unor persoane pentru termoizolarea imobilelor dar aici nu am avut intentia de a ii insela deoarece in tot timpul acesta aveam un PFA pe numele meu nu mi`am dat datre false sau alte calitati insa nu am mai putut executa lucrarile deoarecem`am blocat financiar si am avut si un accident rutier si am ramas invalid de mana dreapta acum am primul proces in cel de`al doilea dosar ce ar trebui sa fac sa scap fara executare a pedepsei .Precizez ca in primul dosar am fost retinut si am fost arestat 15 zile recunoscand ceea ce am facut.Ce atitudine ar trebui sa am in continuare
Cel mai recent răspuns: keops3333 , utilizator 09:19, 25 Mai 2011
Este musai sa va luati un avocat.
2 . Cititi art 215 c. pen . referitor la infractiunea de inselaciune . Atentie , pedepsa este destul de mare .
atitudinea dvs ar trebui sa tina cont de probele de la dosar si de ceea ce s-a declarat in urmarirea penala.

Va recomand la modul cel mai serios sa angajati un avocat care sa analizeze dosarul deoarece nu puteti primi un sfat bun fara sa stim ce exista in dosar. fara avocat puteti lua o pedeapsa mai mare decit meritati si puteti pierde beneficiile prevazute de legea procedurala penala - cum ar fi aplicarea art 320 CPP
Riscati cativa ani de inchisoare si din acest motiv trebuie sa va luati urgent un avocat. Tot ceea ce puteti dumneavoastra sa faceti este sa va recunoasteti in totalitate faptele pt a beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa, sa aveti o atitudine sincera si de regret cu privire la savarsirea infractiunilor, sa cooperati cu organele si, de asemenea, este foarte important sa acoperiti prejudiciul.
Bun insa eu deja am al doilea termen in primul proces ,pot amana de exemplu pe baza de motive medicale pentru a imi angaja un avocat sau cum anume ar trebui sa procedez deoarece in prima faza am cerut deja termen pentru angajarea unuia.Si daca partile vatamate dintr`un totall de 15 se prezinta doar 3 ce anume se intampla?(precizez ca la primul proces au fost prezenti doar 3 parti vatamate constituite parti civile daca cineva doreste sa vada cazul in mare pe portalul instantelor e in alba iulia judecatorie dosarul 1800/176 urmatorul termen 31.05.2011. daca in primul proces primesc suspendarea in cel de`al 2-lea as mai putea beneficia de ea avand in vedere ca faptele au fost comise in acelasi timp? Sau as putea cumva sa le conexez?Si o ultima intrebare avand in vedere ca am prima data aceste probleme si nu am mai avut probleme de ordin penal niciodata si ca am 2 copii mici sunt intretinator de familie ajuta cu ceva?Va multumesc pentru raspunsuri.
angajati un avocat iar el va cere termen ptr a putea analiza dosarul. in locul dvs as lua procesul in serios - pedeapsa este mare mai ales ca inteleg ca exista si un concurs de infractiuni.

suspendarea de la primul proces poate fi revocata la al doilea dosar.

Alte discuții în legătură

Condamnare suspendare dia2120 dia2120 in urma cu un an si jumatate datorita unor ,,tulburari\'\' fiul meu a fost inculpat in 2 dosare.in timp ce se judeca primul ,fara a exista hot definitiva a ... (vezi toată discuția)
Delapidare polegnala polegnala Buna ziua,am comis fapta de delapidare in urma cu cateva luni....prejudiciul este undeva la 3000 lei ,am recunoscut fapta de prima data a politie,apoi am fost ... (vezi toată discuția)
Delapidare jwl jwl Buna ziua, Sunt cercetata pentru delapidare in suma de 260.000 lei la o banca. Precizez ca m-am autodenuntat la institutia la care am lucrat , am recunoscut ... (vezi toată discuția)