avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... regim detentie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

regim detentie

In care cazuri in care un condamnat are de executat cinci ani, sa zicem, poate fi 'scutit' de executarea pedepsei pe motive medicale? De exemplu eu nu am efectuat stagiul militar pe motive de sanatate. Ma inscriu in categoria ce nu suporta regimul de detentie?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 20:36, 13 Iulie 2008
După 6 luni de la începerea executării, persoana condamnată are vocaţie la schimbarea regimului de executare.
Astfel, conform art. 26 din Legea 275/2006, comisia are obligaţia ca, o dată la 6 luni, să analizeze conduita persoanei condamnate şi eforturile depuse de aceasta pentru reintegrare socială, iar schimbarea regimului de executare în regimul imediat inferior ca grad de severitate se poate dispune dacă persoana a avut o bună conduită şi a făcut eforturi serioase pentru reintegrare socială.

Persoanele arestate in baza mandatelor de executare a pedepsei cu inchisoarea, care sufera de diverse boli ce necesita internarea, vor fi duse direct in spitalele inchisorilor, in vederea asigurarii tratamentului medical de specialitate.
Se poate cere si intreruperea executarii pedepsei.
Dar acum, depinde si de ce boala aveti.
Nafets a scris:

sa zicem, poate fi 'scutit' de executarea pedepsei pe motive medicale?

"Scutit", adica sa nu mai executi deloc pedeapsa?:)
Daca obtii o gratiere..poate!
Pe motive medicale (si doar in baza unei expertize medico-legale)se poate cere doar intreruperea executarii pedepsei (daca a inceput executarea pedepsei)si amanarea executarii pedepsei (daca nu a inceput executarea).
Drobul de sare! Asta ma opreste pe mine sa lucrez uneori. :) La cate CEC-uri garantie dau si cat de greu incasez... mintea imi fuge si ma vad in tot felul de condamnari. Sunt o persoana prudenta dar uneori situatia nu mi-o permite si trebuie sa ma las pe mana clientillor care platesc greu si nu am nicio garantie a platii de cele mai multe ori. Furnizorii mei in schimb au de la mine file CEC predate ca si garantie si de multe ori ma gandesc ca unii isi pierd rabdarea si ma trezesc 'intr-o celula'. DE aici ideea mea de 'scutire'. Nu sunt tocmai sanatos (probleme digestive). Poate ma pun sa muncesc in folosul comunitatii. :)
Daaaa....macar esti spiritual!
In privinta cecurilor: riscanta practica...serios acum! Am destui clienti pe 215 al.1.2.3.4 cp...la unii chiar si 5 ...functie de valoarea prejudiciului.
Bine, functie de multe aspecte se poate da din parchet nup sau sup, dar...zau ca nu se merita!
Folositi si voi alte instrumente de plata...sau fara!:)

Alte discuții în legătură

Astept raspuns ionela moraru ionela moraru Ce motive accepta instantele pentru intreruperea pedepsei? (vezi toată discuția)
Astept raspuns ionela moraru ionela moraru Am si eu o intrebare cand intra cel mai sigur noul cod penal in vigoare?se mai poate sa se faca intrerupere de pedeapsa...eu stiam de ceva de trei luni de ... (vezi toată discuția)
Intrerupere a executarii pedepsei, sotie insarcinata annaghe annaghe Poate fi formulata o cerere de intrerupere a pedepsei (sotului) daca sotia este insarcinata si nu are niciun venit, deci sotul era unic intretinator al ... (vezi toată discuția)