avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sentinta divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sentinta divort

Buna ziua,

aveti idee cat dureaza pana ajunge sentinta acasa? S-a pronuntat divortul pe 28 ianuarie, si nici acum nu a ajuns sentinta la mine. Imi puteti spune ce sa fac? sa ma duc la judecatorie,sau sa mai astept? Multumesc
Cel mai recent răspuns: elisa10c , utilizator 13:14, 6 Februarie 2012
din pacate asa functioneaza justitia la noi. depuneti un memoriu de urgentare a redactarii hotararii..
Mergi la arhiva judecatoriei unde ai avut divortul cu numarul de dosar si iti va spune ce s-a intamplat cu sentinta ,de atata timp trebuia insa sa iti ajunga acasa.
Da ar fi trebuit sa ajunga pana acum. La mine a ajuns fix dupa 2 luni. Eu am incheiat divortul pe data de 2 martie a.c si in primele zile ale acestei luni(mai) am primit acasa decizia.
Pot sa va intreb, eu azi am primit sentinta de divort, cam la 3 saptamani dupa infatisare,
ce trebuie facut dupa?
De la data comunicarii hotararii va curge termenul de apel care este de 30 de zile.
Daca in acest termen nici una dintre parti nu formuleaza apel impotriva sentintei pronuntate, ea devine definitiva si irevocabila si poate fi legalizata cu aceasta mentiune.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei,
-taxa de timbru de 2.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei,
-sentinta a carei legalizare se solicita.

Alte discuții în legătură

Divort imo imo Dupa cite zile trimit de obicei dupa terminarea divortului deciziile sau sentinta judecatoreasca? Nu stiu cum se zice corect la hartia ,dovada cu care pot ... (vezi toată discuția)
Rugaminte - cum intru in posesia hot de divort ? calin_nechitag calin_nechitag In urma cu ceva timp am divortat si as dorii sa stiu care este modalitatea de a-mi ridica sentinta de divort de la Judecatorie. Daca este un model de cerere ... (vezi toată discuția)
hotararea de divort gyana13 gyana13 buna seara, am o intrebare in legatura cu hotararea de divort, am divortat pe data de 19.oct, si as vrea sa stiu cu aporximatie cand o sa ajunga hotararea de ... (vezi toată discuția)