avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua. In urma cu 4 ani fratele meu a obtinut un credit ipotecar, garantand cu apartamentul sau.Mentionez ca sunt codebitor la acest credit. Apartamentul ipotecat a fost instrainat de parintii mei fratelui,respectiv cumnatei mele initial printr-o donatie, dupa care acesta invocand anumite motive acesta a donat inapoi apartamentul parintilor mei, dupa care s-a perfectat contract de vanzare cumparare. La scurt timp dupa perfectarea contractului tatal nostru a decedat, iar fratele a ipotecat ap. mentionat si a divortat de sotia lui. Cumnata mea a introdus cererea de partaj, iar dupa ani de judecata am intervenit eu si cu mama noastra in proces si dovedind cu acte ca ap. a fost cumparat de parintii nostrii s-a anulat acel contract de vanzare cumparare si ap. a revenit pe numele mamei noastre. De aproximativ 1 an fratele nu-si achita ratele lunare, a ramas fara serviciu si a parasit tara. Ce se poate intampla in acest caz, ii poate scoate banca ap. la licitatie? Mentionez totodata ca am instiintat executorul despre aceasta situatie si de luni intregi nu scoate acel ap. la licitatie. Pot in cazul in care sunt codebitor, respectiv mama proprietar, sa vindem acel apartament si sa achitam datoria la banca? Precizez de asemenea, ca in urma succesiunii atat eu cat si fratele meu avem o anumita cota parte dintr-un alt ap., casa si un garaj. In cazul in care nu-i poate lua banca ap.fratelui se pot indrepta spre cota amandurora?

Alte discuții în legătură

Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Codebitor: intrebare sdenis51 sdenis51 Buna ziua. Sunt garant ipotecar pentru mama mea care a obtinut un credit de nevoi personale cu garantie imobiliara in anul 2008 si pe care am ajutat-o, ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare catallina82 catallina82 buna ziua. Am facut un credit ipotecar cu ipoteca pe apartamentul parintilor sotului meu. din banii obtinuti am cumparat un apartament pe care acum vrem sa il ... (vezi toată discuția)