avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Intelegere intre partile implicate intr-un accident cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Intelegere intre partile implicate intr-un accident cu victime

Buna ziua.sunt vinovat de producerea unui accident de circulatie . Am 2 intrebari la dvs:
1 la politie in procesul verbal in pagina martori politistul a barat rubricile cu martorii. In declaratie am spus ca a fost un martor. Martorul a dat declaratie si el. Procesul verbal e semnat pe toate paginile de martor si partea vatamata. Eu am semnat pe toate paginile cu exceptie pagina de martori motivul fiind lipsa datelor martorului in acea pagina si refuzul politistului de a face un nou proces verbal. Ce pot face in acest caz pt a fi luat si acel martor in considerare. E viciu de procedura in instanta?
2. In cazul in care partea vatamata in accident (14 zile ingrijiri medicale - NU DE LA INML) nu a depus plangere penala sau de orice fel iar eu m am inteles cu aceasta amiabil, ce act / pas pot face si in ce imprejurari pentru ca victima sa nu se razgandeasca mai apoi si sa ceara alti bani sau sa continue sa imi faca zile fripte?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: adysx , utilizator 14:00, 30 Mai 2011
O intelegere in fata unui avocat prin care declara ca a primit de la dvs suma de reprezentand repararea prejudiciului suferit si ca numai are nici acum si nici pe viitor o pretentie materiala sau de orice alta natura fata de dvs
Intelegerea amiabila nu este posibila in cazul accidentelor de circulatie in care au fost implicate victime. Daca " politistul a constatat " inseamna ca nu mai este intelegere amiabila. Procedura se aplica numai cand sunt indeplinite concomitent patru conditii: s-a produs un accident rutier doar cu pagube materiale, fara vatamari corporale, au fost implicate maximum doua vehicule, care detin RCA valabil la data producerii accidentului, accidentul are loc pe teritoriul Romaniei si nu a fost comisa o infractiune prevazuta de Codul Rutier .Politistul va trimite dosarul in instanta unde va puteti cita ca martor pe cine vreti cu conditia ca acesta sa fi fost participant la trafic in momentul producerii accidentului. Tot in instanta partea vatamata, in baza "intelegerii amiabile" va declara ca nu are pretentii civile de la dvs iar dupa ce sentinta a ramas definitiva nu mai are ce sa va faca in sensul ca nu va mai poate cere bani. Pe de alta parte daca spuneti ca v-ati inteles cu partea vatamata nu prea mai aveti ce cauta in instanta intr-ucat "ACTIUNEA PENALA SE PUNE IN MISCARE LA PLANGEREA PREALABILA A PARTII VATAMATE" iar impacarea partilor inlatura caracterul penal al faptei.
Da e o confuzie... cand m-am referit la intelegere amiabila nu vorbeam de fapt de RCA si la sensul propriu zis de intelegere.

Legat de intelegere acum, ma intereseaza care este GARANTIA ca eu nu dau niste bani si ma trezesc ca maine de ex se duce si face plangere sau alte treburi. Daca tot dau vreau sa fiu sigur ca partea vatamata se opreste aici si dosarul poate fi inchis fara alte pretentii de orice fel.

Domnul avocat Petre a sugerat o cale. Aceasta imi ofera garantia ca nu va mai avea pretentii? Legat de partea materiala (daune in instanta) sunt acoperit total de RCA. Aceasta parte ma intereseaza mai putin.

Ce ma intereseaza este ca dosarul de la politie sa se inchida cu maxim o amenda contraventionala sau suspendare de permis. NIMIC PE PARTEA PENALA.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala pentru vatamare corporala din culpa (<60 zile => NU E GRAVA) spune CODUL PENAL art 184 alineatul 5. Eu ma incadrez la ART 184 alineatul 1 (1 - 3 luni sau amenda)

CARE ESTE ACEASTA PROCEDURA DE IMPACARE???!!!
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
adysx, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala - rog ajutor :( tigerban tigerban In urma cu aprox. o luna, traversam un oras, si in dreptul unei trecere de pietoni vad pe partea dreapta (tin sa precizez ca drumul avea o singura banda pe ... (vezi toată discuția)