avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Buna ziua,ma puteti ajuta si pe mine cu o intrebare.,pot esalona TVA de plata la o firma care nu mai are activitate,de fapt este vorba de TVA-ul din ultima luna de activitate ?
Cel mai recent răspuns: puiux , utilizator 08:39, 1 Iunie 2011
cum adica nu mai are activitate?
este inregistrata intreruperea temporara la registrul comertului?
nu mai are activitate incepand din luna aceasta,pt ca a vandut marfa altei firme si acest TVA este datorita acelei vanzari,de fapt este vorba de un asociat unic la aceasta firma care a infiintat o alta firma unde sunt doi asociati acum ,iar incepand cu luna urmatore se suspenda activitatea.
nu se va acorda esalonare deoarece prin intreruperea activitatii firma nu-si mai poate achita ratele din graficul de esalonare.
Bine,dar daca firma nu mai are niciun patrimoniu.De unde sa le achit daca nu produc.Spun de esalonare pt faptul ca in aceeasi locatie se desfasoara tot aceeasi activitate,dar cu o alta societate din care unul care a fost asociat unic si la noua societate sunt doi,iar ei sunt de acord cu aceasta plata,pt ca la firma noua au de recuperat dar tocmai in luna iunie.
dvs. depuneti cererea de esalonare si documentatia aferenta ,conform OMFP nr. 1853/2011 si asteptati un raspuns.
va rog sa retineti urmatorul aspect:
art. 4 din OUG nr. 29/2011
(1) Pentru acordarea eşalonării la plată a obligaţiilor fiscale, contribuabilii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
b) să se afle în dificultate generată de lipsa temporară de disponibilităţi băneşti şi să aibă capacitate financiară de plată pe perioada de eşalonare. Aceste situaţii se apreciază de organul fiscal competent pe baza programului de restructurare sau de redresare financiară ori altor informaţii şi/sau documente relevante, prezentate de contribuabil sau deţinute de organul fiscal;

mult succes!

Alte discuții în legătură

Esalonare datorii mircea.stoica mircea.stoica Doresc sa solicit Administratie fiscale esalonarea datoriilor( TVA, impozit salarii). Ce documente trebuiesc depuse? In conditiile in care se aproba ce ... (vezi toată discuția)
Esalonare datorii stabilite prin decizie control dutescu maria dutescu maria Buna ziua, In urma unui control de fond s-a stabilit ca am colaborat cu o firma inactiva si a rezultat debit suplimentar impozit 20000 si tva 23000 plus pen ... (vezi toată discuția)
Amanare la plata natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua, am obtinut o amanare la plata pana in luna iulie 2011 la datorii bugetul statului, va rog sa imi spuneti care este legea s-au ordonanta unde esti ... (vezi toată discuția)