avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1121 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum sa zici un NU clar in fatza organului de cercetare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum sa zici un NU clar in fatza organului de cercetare penala?

Cum as putea zice cel mai frumos NU din viata mea, organului de cercetare penala care insista sa ma impac cu inculpatul. Daca zic "nu vreau" se uita la mine de parca as fi omorat pe cineva, si imi zice povesti ca nu are rost sa ma dusmanesc, sau sa stric viata cuiva dintr-o copilarie :|
Precizez ca politistul are nevoie de un NU foarte clar, altfel de fiecare data cand il sun sa-l intreb de starea dosarului imi zice ceva genul "am crezut ca v-ati impacat" sau "a zis ala ca se impaca cu dvs. si i-am mai acordat ceva timp,etc"

:|
Nu vreau sa zic nici un NU, sau vorbe, sa para totul o razbunare, insa nici nu pot din cauza familiei mele sa-mi retrag plangerea,etc.
E ceva mai mult personal, decat ura, manie,etc.

Daca are cineva experienta va rog sa ma ajute :| inainte sa-l injur pe politist ...
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
xuser, utilizator
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 13:42, 1 Iunie 2011
Sesizare la procurorul care supravegheaza cauza.
Vorbele zboara. Iar pe usile lor scrie "ACCESS RESTRICTIONAT. NIVEL 3" sau ceva genul, deci nu cred ca ar fi o idee prea buna sa ii filmez cu camera ascunsa cu sa-i inregistrez. Eventual o inregistrare telefonica, insa cand inregistrezi pe cineva cu mobilul suna la 4 secunde, si si-ar da seama.

Nici nu vreau sa se interepreze ca eu ii urasc pe aia, si de aia au ei dosar penal,etc.

Vreau doar sa le explic, sa nu imi mai ceara asa ceva, si sa trimita un dosar in instanta. Un dosar de aproape 1 an la ei, asta inainte sa ma scoata complet din minti cu dosarul lor, si sa le fac ditamai scandalul chiar in sectia de politie, lucru care nu cred e prea indicat.

xuser, utilizator
Fiecare dosar aflat in lucru la politie este supravegheat de catre un procuror. Puteti face plangere la parchet pentru tegiversarea cercetarilor, avand in vedere ca au trecut deja 30 zile de la sesizarea dvs. prin plangere.

Puteti de asemenea sa reveniti cu o noua declaratie in care sa specificati ca nu doriti sa va impacati cu autorul faptei, ca nu va retrageti plangerea depusa si doriti inaintareea dvs. in instanta.
TDorina, utilizator
NU, nu , dosarul este in cursul urmaririi penale :|

A primit UP de la procuror. Tot ei care mi-au cerut sa imi retrag plangerea, mi-ai zis de reusita lor ca a primit "ala UP de la procuror".... dupa ce s-au mirat si ei ...

De atunci, de aproape 1 an , dosarul e tot in stadiu .... imi scriu mereu ca "se desfasoara activitati pt. depistarea celorlate persoane" insa stiu ca toate acele vorbe, sunt simple "abureli". Chiar ei mi-au zis ca nu au scos macar de la firma de telefonie mobila listeningul telefonic.... deci, in mod clar nu pot sa-i caute pe ceilalti , ce doar tin dosarul la sertar.

Sunt speriat si pt. ca in urma cu 9 ani am reclamat un hurt, iar la cateva saptamani dupa ce a formulat plangerea pt. lovire si alte violente , mi-au trimis hartie cat de mult s-au straduit ei sa caute haina disparuta, insa cu toate eforturile nu au putut. Si daca am alte indicii sa ii contactez,etc... dupa 9 ani !

Imi vine sa le scriu "daca in celalt caz cu toate "masurile specifice " si "eforturile imense" depuse de-a lungul a 9 ani nu ati reusit sa-mi gasiti o haina, sunt ferm convins ca nici in acest caz nu ii veti gasi pe restul, mai ales ca nici macar desfasaratorul telefonic nu ati luat, munca la fata locului nu ati desfasurat,etc. Va rog sa inaintati dosarul catre instanta'

Insa...mi-e teama sa nu interpreteze altfel acel "nu ii veti gasi niciodata"

xuser, utilizator
Atentie totusi la cercetari.
Poate trimite dosarul la parchet pentru trimiterea in judecata a autorului cercetat.
Pentru ceilalti autori inca neidentificati se paote da disjungere..

Un dosar asemenator am avut si eu. Procurorul a confirmat inceperea urmaririi penale, insa dupa 1 an fara a se mai aduce alte probe, a "constatat" ca faptei ii lipseste un element consitutiv, asa ca a dispus scoatere de sub urmarire penala.X-(

Alte discuții în legătură

Art 278 c penal liliana szilagy liliana szilagy am o neclaritate: daca o persoana a facut o reclamatie impotriva unei persoane in temeiul art 215 ind 1 (inselaciunea), procurorul a emis o ordonanta de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului - neinceperea urmaririi penale puppet puppet Buna ziua! Am un caz penal in care il reprezint pe copilul meu dupa ce a fost victima unei inselaciuni - In mometul cand am depus plangerea, copilul meu nu a ... (vezi toată discuția)
Cereri. cui le adresati? kisso kisso Cui adresati de obicei cererile pentru a avea o eficienta maxima? procurorului sau politistului de caz? (vezi toată discuția)