avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna totala

Interventie moderator

@sebany
Va rog sa nu postati probleme ce nu au legatura cu subiectul initial chiar daca sunt asemanatoare. Deschideti un subiect nou. Am mutat ceea ce ati postat Dvs in acest nou subiect.

As avea si eu o intrebare daca se poate, tocmai am avut un eveniment si masina mi-a fost destul de avariata, este un Opel astra combi din 2001, motor 1,7 si are 210000 km, si am inteles ca reparati le ridica undeva la 3500 euro la el, asigurarea respectivului este la [EDITAT] , daca mi-ar da dauna totoala ca reparati costa prea mult, cam cat as primi pe ea? Si cum se procedeaza in acest caz?
Daca sti cumva va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine.


Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
Ioan Ciobanu, Expert judiciar
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:42, 6 Iunie 2011
In cazul in care se constata ca valoarea reparatiei va fi mai mare decat valoarea masinii va vor acorda 75% din valoarea masinii( calculata intr-un mod numai de ei stiut).
~ Conținut șters la cerere ~
Daca valoarea reparatiei va depasi valoarea reala a msinii la data evenimentului atunci va fi dauna totala. Calculul valorii reale consta in : valoarea de nou a autoturismului din care se scade uzura ( pt 10 ani circa 85%) iar ce ramane constituie valoarea reala a masinii . Din aceasta valoare se scade 75% care reprezinta valoarea reziduala a masinii si aceea este valoarea de despagubire, la care se adauga epava care va revine dv sa o valorificati. Valoarea de nou a masinii se ia din cataloagele de specialitate sau din factura de achizitie de nou a masinii.
~ Conținut șters la cerere ~
Dauna totala este declarata in situatia in care costul reparatiei depaseste 75% din valoarea autoturismului la data accidentului. In acest caz se plateste o despagubire egala cu 75% din valoarea autoturismului la data accidentului. Restul de 25% reprezinta valoarea pieselor neavariate.
Valoarea autoturismului la data accidentului se calculeaza conform prevederilor ordinului CSA.

Alte discuții în legătură

Despagubire regie proprie astra opritza007 opritza007 Buna seara, Va contactez in legatura cu o problema cu firma de asigurari Astra SA. Eu sunt pagubitul, iar accidentul a avut loc in 10.02.2011, am deschis ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca la astra asigurari marcyz marcyz In urma unui accident auto soldat cu dauna totala a masinii, prin polita rca de la astra asigurari se desbagubeste la ce valoare? (vezi toată discuția)
Calcul dauna totala conform facturii in lei sau a contractului in euro? levis36 levis36 cum se interpreteaza articolul 53 din normele CSA Art. 53. - Prin valoarea de nou a vehiculelor se intelege: b) pentru vehiculele de productie straina, ... (vezi toată discuția)