avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolvare situatie casa fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolvare situatie casa fara acte

Buna ziua,as avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema:o persoana care detine 2 case, iar pentru una nu detine autorizatie de constructie si acte legale, dar la consiliu este trecuta la pozitie cu numar si se plateste impozit .Cum se poate rezolva acum situatia?Sa fie trecuta pe numele copiilor,cum se procedeaza?La notar,sau prima data la primarie, va rog sa-mi spuneti pasii care trebuie parcursi si cat ar fi costul?multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 10:50, 2 Iunie 2011
Daca au trecut mai mult de 2 ani de la edificarea constructiei fara autorizatie, merge frumos la primarie, la biroul urbanism si solicita intrarea in legalitate, conform art. 59(3) din Ordinul 839/2009 - normele metodologice de aplicare a legii 50/1991, privind autorizarea lucrarilor de constructii:
(3)În situatia în care constructia realizata fara autorizatie de construire întruneste conditiile urbanistice de integrare în cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice locale competente poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire în vederea intrarii în legalitate, în coroborare cu luarea masurilor legale care se impun, numai în baza concluziilor unui referat de expertiza tehnica pentru cerinta esentiala de calitate "rezistenta mecanica si stabilitate" privind starea structurii de rezistenta în stadiul fizic în care se afla constructia, precum si pentru cerinta esentiala de calitate "securitatea la incendiu", numai dupa emiterea Acordului de mediu, în conditiile legii.

Dupa ce/daca obtine autorizatia de construire, va putea efectua intabularea casei si, ulterior, o poate instraina cui doreste.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Daca stie cineva cat ar costa toate autorizatile si intabularea pentru o casa p+1, zona rurala.
Multumesc!
intabularea aproximativ 1000 lei.
autorizatia mult mai putin, se stabileste la nivel de consiliu local.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
se poate intabula pe minori?Multumesc!
Intabularea se face pe numele actualului proprietar, titularul autorizatiei de construire, ulterior poate vinde cui doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de constructie alex voiculescu alex voiculescu buna ziua am si eu o problema.am construit o locuinta la un metru de limita de proprietate si cei de la primarie nu pot sau nu vor sa mi elibereze autorizatia ... (vezi toată discuția)
Constructii mai vechi de 5 ani edylll edylll o casa construita acum 5 ani fara autorizatie de constructie se poate intabula? Mentionez ca nu s-a eliberat autorizatia de constructie deoarece a durat 2 ani ... (vezi toată discuția)
Autorizatia de construire Andreea_Pamfile Andreea_Pamfile Am cumparat un teren de la primarie si am construit pe el fara nici un act. Care sunt etapele si actele necesare pt a obtine autorizatia de constructie? (vezi toată discuția)