avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conflict de interese
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conflict de interese

Un consilier judetean, de profesie avocat, poate incheia contracte de asistenta juridica cu consiliile locale/primarii din judetul respectiv ? Intreb, avand in vedere si prevederile art. 91 alin. 5 lit. d din Legea nr. 215/2001 ( " CJ acorda consultanta in domenii specifice, in conditiile legii, unitatilor administrativ-teritoriale din judet, la cererea acestor").
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 18:25, 5 Iunie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Eu zic ca nu poate, acesta fiind in conflict de interese...dansul incheie aceste contracte de asistenta juridica in nume propriu, onorariul intrand in buzunarul domeniei sale, nu in conturile Consiliului judetean. Asistenta nu este acordata de institutia Consiliului Judetean, ci de dl. X in calitate de avocat.
Mergand pe faptul ca avocatul nu este functionar, iar subiectul activ al conflictului de interese poate fi numai un functionar, atunci nu vad de ce nu ar putea.
Zau? Cu stima va informez ca subiectul activ al conflictului de interese este atat alesul local (cum este cazul de fata, persoana despre care vorbim fiind atat avocat cat si consilier judetean) cat si functionarul public. Ambele categorii de persoane au obligatia legala, conform legii 161/2003, sa depuna declaratie de interese, alesii locali fiind obligati, in plus, sa depuna si o declaratie de interese personale.
Kyandra, aveti deptate in tot ceea ce spuneti...dar, din practica, va pot spune ca un consilier local, avocat de meserie, a incheiat ( va imaginati pe ce sume ) contract de asistenta juridica atat cu consiliul local care i-a validat mandatul, cat si cu primarul localitatii...culmea, totul aprobat prin HCL...iar prefectura s-a facut ca nu vede...fiind vorba de un consilier local de aceiasi culoare politica cu prefectul...in fine...

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate simultan pfa, consilier local, salariat antofel antofel Exista vreo incompatibilitate in a detine simultan calitatea de PFA, salariat al unei societati comerciale si consilier local. (vezi toată discuția)
Incompatibilitate consilier local!!! nixon19 nixon19 Buna ziua, Un consilier local, presedinte al unei cooperative agricole, dupa validarea mandatului prin avocat angajat cheama in judecata primaria pentru o ... (vezi toată discuția)
Conflict de interese georgebt georgebt buna ziua.sunt angajat cu contract de munca la primarie avand functua de asistent medical comunitar cu finantare de la ministerul sanatatii.in aceasta situatie ... (vezi toată discuția)