avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale fuziune!!! - neacordare parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

fuziune!!! - neacordare parti sociale

exista situatii/cazuri in legatura cu o fuziune, cand e posibil sa nu se acorde actionarilor din societatile absorbite parti sociale la societatea absorbanta in cazul in care actionarii din societatea absorbanta sunt si actionarii din societatile absorbite?
ms
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 12:44, 22 Iulie 2008
Art. 238. - (1) Fuziunea este operaţiunea prin care:
a) una sau mai multe societăţi sunt dizolvate fără a intra în lichidare şi transferă totalitatea patrimoniului lor unei alte societăţi în schimbul repartizării către acţionarii societăţii sau societăţilor absorbite de acţiuni la societatea absorbantă şi, eventual, al unei plăţi în numerar de maximum 10% din valoarea nominală a acţiunilor astfel repartizate; sau
b) mai multe societăţi sunt dizolvate fără a intra în lichidare şi transferă totalitatea patrimoniului lor unei societăţi pe care o constituie, în schimbul repartizării către acţionarii lor de acţiuni la societatea nou-constituită şi, eventual, al unei plăţi în numerar de maximum 10% din valoarea nominală a acţiunilor astfel repartizate.
Art. 241. - Administratorii societăţilor care urmează a participa la fuziune sau la divizare vor întocmi un proiect de fuziune sau de divizare, care va cuprinde:
d) data de la care acţiunile sau părţile sociale prevăzute la lit. c) dau deţinătorilor dreptul de a participa la beneficii şi orice condiţii speciale care afectează acest drept;
Art. 2433. - (1) Unul sau mai mulţi experţi, persoane fizice ori juridice, acţionând pe seama fiecăreia dintre societăţile care participă la fuziune sau divizare, dar independent de acestea, vor fi desemnaţi de către judecătorul-delegat pentru a examina proiectul de fuziune sau de divizare şi a întocmi un raport scris către acţionari.
(2) Acest raport va preciza dacă rata de schimb a acţiunilor sau părţilor sociale este corectă şi rezonabilă. Raportul va indica, de asemenea, metoda sau metodele folosite pentru a determina rata de schimb propusă, va preciza dacă metoda sau metodele folosite sunt adecvate pentru cazul respectiv, va indica valorile obţinute prin aplicarea fiecăreia dintre aceste metode şi va conţine opinia experţilor privind ponderea atribuită metodelor în cauză pentru obţinerea valorii reţinute în final. Raportul va descrie, de asemenea, orice dificultăţi deosebite în realizarea evaluării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fuziune firme danciobica danciobica As vrea sa stiu ce presupune o fuziune prin absorbtie, in principiu. In concret un IMM vrea sa absoarba o microintreprindere. Micro este firma de proiect ... (vezi toată discuția)
Fuziune firme CAMELIAPINDICHI CAMELIAPINDICHI ASOCIATII FIRMEI ABSORBITE POT CEDA ACTIUNILE ASOCIATULUI UNIC AL FIRMEI ABSORBANTE? (vezi toată discuția)
Plata in numer cu ocazia fuziunii Gabriela  CHIRAZOF Gabriela CHIRAZOF Art. 238 alin. (2) lit. a) din Legea 31/1990, cu modificarile si completarile ulterioare prevede că divizarea este operatiunea prin care: a)o societate, dupa ... (vezi toată discuția)