avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Interpretarea art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Interpretarea art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice

vreau sa imi cer scuze , dar chiar nu am reusit sa gasesc unde sa postez aceasta problema , daca am postat gresit si rog sa se mute postul corespunzator .
Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice art. 25 alin.(2) :
"Persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor alin. (1) sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdictia de 3 ani opereaza potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unui conflict de interese sau a unei stari de incompatibilitate".

care ar fi acele exceptii ? ....."cu exceptia celor electorale"....

Alte discuții în legătură

Bună ziua. dacă un primar a fost declarat incompatibil de ani ... Jenny2008 Jenny2008 Bună ziua. dacă un primar a fost declarat incompatibil de ANI și suspendat din funcție,mai poate să ocupe funcția de Consilier juridic în primărie ... (vezi toată discuția)
Raport ani jackiss jackiss Buna ziua! Daca un candidat la functia de consilier local/judetean sau primar primeste raportul de incopatibilitate fiindu-i interzis dreptul de a ocupa o ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public marianamailat marianamailat ma cerceteaza ANI pentru incompatibilitate functionar public ce o sa se intample mi deprte? (vezi toată discuția)