avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare judecatoreasca irevocabila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare judecatoreasca irevocabila

Astazi am incheiat sirul celor 8 luni de cand ma judec cu fostul angajator pt salarii compensatorii.Si am castigat si recursul!!=D>Acum ce trebuie sa fac? Sa astept acasa sentinta de recurs? Eu m-am uitat pe pagina de internet a ministerului justitiei si am vazut rezultatul. Cum obtin dovada ca sentinta de fond e irevocabila? Imi trimite tribunalul ceva acasa sau trebuie sa merg eu cu sentinta la tribunal pt vreo stampila sau ceva de genul asta?#-o
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 01:26, 8 Iunie 2011
Nu primiti acasa nimic. In ceea ce priveste practica in Romania, hotararile judecatoresti ramase irevocabile nu se comunica. Astfel, va trebui sa urmariti dumneavoastra, la fiecare saptamana, daca hotararea a fost motivata si redactata. Conform dispozitiilor art. 264 alin. 1 Cod de Procedura Civila motivarea hotararii trebuie facuta in termen de cel mult 30 de zile de la pronuntare. In atare situatie, aveti de asteptat 30 de zile cel putin pentru a putea sa investiti cu formula executorie aceasta hotarare. Dupa trecerea celor 30 de zile, daca hotararea nu este motivata, puteti formula o cerere de urgentare a motivarii si redactarii hotararii, intemeiata pe articolul de lege pe care l-am amintit mai sus. O motivati pe faptul ca termenul legal de redactare a fost depasit, aveti probleme financiare si vreti recuperarea banilor, etc. Dupa ce va fi redactata, dosarul va fi trimis la instanta de fond, pentru ca asa este parcursul dosarului (de unde a fost trimis tot acolo trebuie sa se intoarca), insa va spun din experiente proprii ca aveti destul de asteptat. Dupa redactare, aceasta va pleca la instanta de fond, unde va intra in practica de casare, acolo unde sunt procesate informatiile legate de dosar si va sta acolo cel putin o saptamana. Dupa ce aflati ca a fost transmis dosarul la instanta de fond, interesati-va periodic la instanta de fond daca au dosarul, in vederea legalizarii si investirii cu formula executorie. Pentru a o putea investi cu formula executorie, aveti nevoie de o taxa judiciara de timbru de 6 lei (2 lei legalizarea si 4 lei investirea), timbru judiciar in valoare de 0,30 lei si o cerere, pe care o veti adresa instantei de fond. Dupa ce obtineti hotararea legalizata si investita cu formula executorie, faceti o adresa fostului angajator, la care veti atasa o copie de pe acea hotarare, prin care solicitati sa dispuna punerea in executare voluntara a dispozitivului hotararii. Daca acestia nu se conformeaza solicitarii dumneavoastra, atunci va trebui sa apelati la un Executor Judecatoresc, care va face demersurile in vederea punerii in executare a acestei hotarari. Mult succes. Cu stima.
mariusinho a scris:

Dupa ce aflati ca a fost transmis dosarul la instanta de fond, interesati-va periodic la instanta de fond daca au dosarul, in vederea legalizarii si investirii cu formula executorie. Pentru a o putea investi cu formula executorie, aveti nevoie de o taxa judiciara de timbru de 6 lei (2 lei legalizarea si 4 lei investirea), timbru judiciar in valoare de 0,30 lei si o cerere, pe care o veti adresa instantei de fond. Dupa ce obtineti hotararea legalizata si investita cu formula executorie, faceti o adresa fostului angajator, la care veti atasa o copie de pe acea hotarare, prin care solicitati sa dispuna punerea in executare voluntara a dispozitivului hotararii. Daca acestia nu se conformeaza solicitarii dumneavoastra, atunci va trebui sa apelati la un Executor Judecatoresc, care va face demersurile in vederea punerii in executare a acestei hotarari. Mult succes. Cu stima.



Tin sa precizez ca hotararile pronuntate in litigiile de munca sunt executorii de drept, fara a mai fi nevoie de investirea ei .
Mentionez ca "o mare casa de avocatura" din capitala a incercat si solicitat investirea unei astfel de hotarari pronuntata intr-un litigiu de munca iar instanta i-a transmis "foarte politicos" ca este executorie de drept respingandu-i astfel cererea.
Asa ca aveti grija si in momentul in care vi se comunica hotararea sau luati un certificat de grefa comunicatile angajatorului cu solicitarea de a va plati salariile restante in termenul legal de 15 zile calendaristice.
Daca acest lucru nu se intampla mergeti direct cu hotararea la un executor judecatoresc.
Parerea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen redactare decizie pronuntata de instanta de recurs tudormario tudormario In cat timp se redacteaza o decizie de recurs?Care este procedura de ridicare a deiziei? (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)
Intrebare- comunicare hotarare divort milka2 milka2 buna seara am si eu o problema 7 august tribunalul iasi a redactat sentinta ca am castigat eu apelul in caz de un minor dar eu nu am stiut eu am adresa ... (vezi toată discuția)