avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Problema urgenta cu un accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Problema urgenta cu un accident rutier

buna seara ..imi pare rau daca deranjez dar m`am lovit de o problema a carui rezultat nu il stiu..sa va explic mai detaliat. zilele trecute am avut un accident rutier din care am iesit inculpat. in masina aveam doi pasageri , iar unul dintre ei s`a ales cu o fractura la picior, 3 zile spitalizare si 60 de tratament acasa. a 3-a zi a externat-o. intrebarea mea este urmatoarea...daca imi face plangere la politie si dosarul inainteaza la judecatorie ce mi se poate intampla?..pana acum nu a facut plangere dar asa ma ameninta in cazul in care nu ii platesc o suma de bani (mare, zic eu) in valoare de 5000 ron..eu nu am de unde sa ii dau acesti bani pt ca eu sunt sofer si iau lunar 600 lei. daca m-ati putea ajuta v-as fi foarte recunoscator..mi-ar folosi un sfat de la cineva experimentat, ce ar trebui sa spun si sa fac? mentionez ca nu am cazier , e la prima abatere , am fost la spital si am facut testul de alcoolemie sange si urina si a iesit 0 multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
blackang3l24, utilizator
Cel mai recent răspuns: laur007 , utilizator 19:02, 12 Iunie 2011
Toate daunele pe care le-ati provocat vor trebui despagubite prin polita RCA a dv daca era valabila la data evenimentului. Angajati-va un avocat care sa va reprezinte interesele si sa va reprezinte si in medierea cu accidentata si care vrea suma de 5000 lei. Daca va intelegeti cu accidentata scapati de instanta daca nu veti ajunge la proces si suma pt despagubire va fi stabilita de instanta Oricum nu e bine sa va aratati generos si sa aruncati cu bani pt accidentata. Sfatuiti-va cu avocatul.
multumesc frumos...bineinteles ca polita rca era valabila insa era pe numele unei asociatii iar copie dupa acea asigurare i`am dat celuilalt proprietar de autoturism pagubit.. se mai poate face ceva?...doamna nu a depus inca plangere la politie dar cred k intentioneaza sa faca asta...care este termenul limita in care poate depunde plangerea?...
Pana nu se termina cercetarile nu se poate afirma cine este vinovat de producerea accidentului. Suma pretinsa mi se pare cam mare. Se practica santajul in asemenea situatii.
Buna, ca un sfat pritenesc de la cineva care a patit ceva asemanator.Polita RCA nu are cum sa iti despagubeasca victima deoarece era in masina ta, poate in cazul in care aveai polita CASCO, dar nu stiu exact termenii.Iar in privinta femeii.....pffff incearca sa mai negociezi cu ea poate mai lasa ceva, cauta si te imprumuta de bani sa nu apuce sa scoata certificat medico-legal si sa iti faca plangere penala ca ulterior te va ajunge mult mai mult. Un calcul simplu: daca iti iei avocat si lasi lucrurile sa decurga de la sine, avocatul iti va lua minim 1500 ron in faza de cercetare penala (care se face la politie si la parchet) si apoi in faza de judecata cam inca pe atat, daca nu mai mult.Dosarul ti se va intinde minim 1 an pe la parchet si in instanta, daca femeia depune certificat medico legal, ai spus ca are fractura la picior, pai are vre-o 60 de zile de gips si inca vre-o 20-30 de recuperare ==> ~ 85-90 de zile de ingrijiri medicale. In cazul asta daca ajungi in instanta iti iei 6 luni - 1 an cu suspendare, platesti spitalele femeii + cheltuieli de judecata (avocatul ei si inca cca. 500 ron); daca faci un calcul simplu ai sa vezi pe la ce sume ajungi si te mai alegi si cu permisul anulat.
Stiu ca se practica santajul de genul asta, si eu am patit ceva asemanator si am fost nevoit sa platesc, dar nu prea ai ce face, pacat ca unii fac afaceri din necazul altora. Aaaaa si daca ajungi la o intelegere cu victima (indiferent de suma) te duci cu ea la notar public sa de-a declaratie ca v-ati impacat si ca ea nu mai are nici un fel de pretentii pe latura civila si nici penala de la tine, duci actul notarial la pol. rutiera unde ti se ancheteaza dosarul si poate iti iei NUP (neinceperea urmaririi penale).
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima musatilie musatilie Buna dimineata. Fratele meu a fost de curand implicat intr-un accident rutier. mai exact pe 23 decembrie. Se afla pe scuter fiind angajat ca si curier livrari ... (vezi toată discuția)
-ce acopera rca in caz de accident? cristi_afrim cristi_afrim - am avut joi 08/09/2011 un accident cu baiatul ,din accident a rezultat ca nefiind vinovat,( dar ca de obicei cei nevinovati au de suferit mai mult ),are un ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ContSters308495 ContSters308495 am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. ... (vezi toată discuția)