avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Autosuspendarea politistilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Autosuspendarea politistilor

Buna ziua ! Ma poate, va rog, lamuri si pe mine cineva in legatura cu autosuspendarea asta a politistilor pe durata de 2 sau 3 ani, in ce termeni si cu ce conditii se acorda ? Ce inseamna mai exact si cum pot fi sigur ca pot fi reincadrat in momentul in care sa terminat durata de autosuspendare ? Caci nu as vrea sa ma apuc sa fac cerere si apoi sa ma trezesc ca postul meu sa radiat sau ca unitatea mea a fost transformata si postul meu nu se mai regaseste in stat ! Va multumesc !
poti intreba direct la sursa, pe www.politisti.ro. daca ei nu stiu, atunci ....
nu stiu nici ei exact !:(
Normal ca nu stiu. Daca e suspendare inseamna ca pe o anumita perioada din diferite motive nu mai profesez o functie. Dar in momentul in care s-a incheiat perioada de suspendare in mod normal ar fii firesc sa fii repus in drepturi ca la data de dinaintea autosuspendarii. Dar daca intre timp postul dvs. a fost din diferite motive desfiintat de catre conducatorul unitatii, normal ca nu va mai puteti intoarce la lucru. Logic.
Ceea ce spuneti este perfect logic, dar eu am intrebat in ideea in care exista o solutie prin care ma pot proteja de o asemenea situatie !!!
pe perioada suspendarii, raporturile de serviciu nu pot inceta si nu pot fi modificate, decat la initiativa sau cu acordul functionarului public. :)

Alte discuții în legătură

Angajare functionar public oana dragoiescu oana dragoiescu se poate angaja functionar public pe durata determinata in locul celui suspendat pentru concediu de ingrijirea copilului?daca da ce demersuri trebuie ... (vezi toată discuția)
Dispozitie reluare activitate cata32 cata32 Cererea pentru incetarea suspendarii raportului de serviciu ( dupa concediu fara plata) ar trebui sa se faca cu cateva zile inainte de reluarea activitatii?Dar ... (vezi toată discuția)
Suspendare raport de serviciu rolex rolex Un functionar public doreste sa se autosuspende pentru studii de doctorat pentru o perioada de 3 ani. Cererea de autosuspendare nu a primit nici un raspuns. ... (vezi toată discuția)