avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gresala instantelor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gresala instantelor?


Am un proces unde parat este primaria ,dar s-a prezentat la proces municipiu, cu toate documentele necesare discutiilor din proces ,prin consilier juridic.Apoi municipiu a facut cerere de apel,care a fost acceptata. Cum se incadreaza participarea municipiului in proces ?intimat?parte in nume propriu ? E o gresala procedurala sau nu a instantelor de la fond si de la apel ca au permis desfasurarea procesului cu municipiu in locul primariei??Va rog raspuns

Cel mai recent răspuns: aser , utilizator 08:46, 18 Iunie 2011
E o gresala procedurala sau nu a instantelor de la fond si de la apel ca au permis desfasurarea procesului cu municipiu in locul primariei??

Nu este nici o greseala deoarece primaria nu are calitate procesuala. Verificati legea administratiei publice locale.

Primaria....prin Primar:sorry:
Pt florinraican .Si hotarirea devine opozabila municipiului ,ca participant in locul primariei in proces?In locul primariei ,care nu are calitate procesuala,este permis de lege ,sa se prezinte cel care are acest drept in cauza respectiva ?care art. permite aceasta ?
Nu stiu care este obiectul actiunii dvs in justitie dar trebuie sa intelegeti ca instanta v-a ajutat. Spun asta deoarece ar fi putut sa invoce din oficiu exceptia lipsei calitatii pasive a primariei si ar fi putut sa va respinga cererea.
Probabil ca instanta a stabilit cadrul procesual in lipsa dvs si a chemat in instanta municipiul X.
Eu acest lucru doresc sa-l aflu ,daca instanta m-a ajutat.
Daca instanta invoca exceptia puteam la prima infatisare sa schimb paratul, primaria cu municipiu.
Sentinta TBlüi spune la inceput ca intimatul este municipiu,dar la sf. decide ca obliga primaria ,deci parata ,sa modifice Dispozitia in favoarea reclamantului.
La fel a fost si la Apel.,apel cerut numai de municipiu.
Acum este recurs,cerut de data aceasta si de primarie si de municipiu.Si primul motiv invocat,pe linga altele usor de combatut, este exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta.
Pot considera ca municipiu e parte in proces (unde a fost singura care a participat activ,ca parte adversa reclamantului) si decizia Curtii de Apel sa-i fie opozabila daca la dosar nu este cerere de interventie sau altceva?multumesc

Alte discuții în legătură

Exceptie ovidiu7 ovidiu7 doresc sa aflu ce inseamna fiecare -exceptia lipsei capacitatii procesuale de folosinta,si -exceptia lipsei calitatii procesuale pasive Ele se suprapun ... (vezi toată discuția)
Neregularitate act procedura bufa bufa cf art 108 c.p.c., daca municipiu a participat la fond si la apel fara sa faca cerere de interventie ,iar partile nu au intervenit,neregularitatea se acopera ... (vezi toată discuția)
C.pr.c. art 64-66 aser aser \"Aratarea titularului dreptului \" se refera si la persoane juridice ?Daca paratul nu are capacitate procesuala de folosinta si indica cine are aceasta ... (vezi toată discuția)