avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara

Am primit pe 03.06.2011 o factura proforma reprezentand avans (30% din valoare) a unui utilaj ce urmeaza sa-l primesc si platesc in luna octombrie 2011. Cand este exigibila achizitia, o pot declara acum sauu...
Cel mai recent răspuns: vlad.aurelia , utilizator 13:06, 24 Iunie 2011
daca nu intrati in posesia facturii de avans, pana pe data de 15 iulie 2011, cel tarziu, trebuie sa emiteti o autofactura si sa declarati operatiunea in 390, in functie de data facturii/autofacturii.
TVA-ul este exigibil in momentul primirii facturii de avans, pe care intr-adevar ar trebui sa o primiti cel tarziu pana lde 15 iulie 2011 pentru a o declara in declaratia 390 (termenul declaratiei fiin
E de vazut daca factura ce ati primit-o este intr-adevar o factura proforma sau dimpotriva este o factura de avans. De ce spuneti ca factura este proforma: se mentioneaza expres acest lucru pe ea?
Aceeasi problema o am si eu cu factura proforma.Asa mi s-a spus de catre furnizorul
din Italia ca nu este o factura de avans ci una proforma si nu stiu care sunt implicatiile acestui lucru.Dupa o discutie la finante se pare ca aceasta factura "de avans" duce automat la schimbarea perioadei de declarare a tva
da, achizitia intracomunitara de bunuri schimba perioada fiscala.
pana pe data de 15 a lunii urmatoare celei in care ati platit avansul, erati obligata sa emiteti o autofactura si sa evidentiati operatiunea in decl. 390.
de ex.: avans platit in 25 mai 2011, autofactura pe data de 12 iunie 2011 si raportare in decl. 390 a lunii iunie, cu termen de depunere 15 iulie, depunere decl. 092 in primele 5 zile din iulie si platitor de tva lunar incepand cu luna iulie 2011.

Alte discuții în legătură

Se declara in 390 facturile de avans MGHEORGHE78 MGHEORGHE78 Am urmatoarea situatie: o factura de avans piese ( furnizor din Austria)- pe care am si platit-o. Locul livrarii nu este specificat in contract ( in acest ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 croitoru raluca croitoru raluca buna ziua Am primit astazi un invoice de la un furnizor din UE . factura este emisa cu data de 07.04.2011 . Cum trebuie sa procedez la ce luna inregistrez ... (vezi toată discuția)
Achizitie servicii din anglia (intracomunitare?) drbarbu drbarbu In luna Mai 2012 am platit online un serviciu de publicare de aplicatii pentru smartphone-uri. Furnizorul se afla in Londra, Anglia. Acesta inca nu mi-a emis ... (vezi toată discuția)