avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actiune impotriva Facultatii de Comunicare si Relatii ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actiune impotriva Facultatii de Comunicare si Relatii Publice

Buna ziua, doresc sa stiu daca este posibil sa dau in judecata Facultatea de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative in instanta de contencios administrativ. Problema este felul in care au fost atribuite bursele de studiu pentru studentii de la masterat.
Am depus in acest sens o contestatie la secretariat, inregistrata in data de 13.04.2011, la care inca nu am primit raspuns. Nu doream sa ajung pana aici dar in urma acestei ultime sesiuni de examene, in care iarasi am fost practic batjocorit de un profesor si nu cred ca mai am o sansa sa obtin nici in anul 2 de masterat, semestrul I bursa de merit/studiu, sunt mai hotarat ca niciodata sa actionez in justitie.
In semestrul I am avut media 9,75 si nu am primit bursa in schimb au existat persoane de la alte specializari cu medii de 9,66 sau 9,50 care au primit.
Nici legea si nici carta universitara nu mentioneaza faptul ca bursele se dau in functie de specializare ci din interpretarea acestora rezulta ca exista un numar de burse pentru studentii de la licenta si unul pentru cei de la masterat.
In primul semestru nu am avut media 10, medie cu care as fi obtinut bursa de merit, deoarece un alt profesor, care nici macar nu a venit la curs, mi-a notat lucrarea cu 9 din cauza lipsei punctului la finalul a doua note de subsol, in conditiile in care a tinut sa precizeze ca lucrarea mea este cea mai buna si ar trebui publicata intr-o revista de specialitate. Cu toate acestea au existat numerosi colegi care au primit nota maxima.
M-am saturat sa fiu calcat in picioare de niste profesori care cred ca fac legea si astfel ma vad nevoit sa apelez la instanta. Pot inainte o astfel de actiune? Este considerate Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative o autoritate publica/institutie, avand in vedere ca este univeristate de stat? Este nevoie mai intai sa inaintez contestatia mea la Ministerul Educatiei, instituie ierarhic superioara, sau pot direct in instanta? Sunt obligat sa imi angajez un avocat?

Va multumesc pentru ajutor.

Alte discuții în legătură

Acordare bursa scolara 2012-2013 maria001 maria001 Buna ziua, Copilul meu merge in toamna in cls a 6-a.A terminat cls. 5 cu media peste 9,dar nota la purtare este de 9,50.Ce sanse are sa primeasca bursa ... (vezi toată discuția)
Bursa de studiu la master calina82 calina82 Buna ziua, as dori sa stiu daca pot primi bursa de studiu sau merit ca student la master (am peste 26 ani) in conditiile in care sunt si angajata. Exista ... (vezi toată discuția)
Burse elevi Radamante Radamante 1. Constitutie, art. 15(2): Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile. 2. Semestrul I, anul scolar ... (vezi toată discuția)