avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurarea locuintei obligatorie= asigurarea ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurarea locuintei obligatorie= asigurarea facultativa

Daca pana la 15 iulie inchei o asigurare facultativa de locuinta,este valabila pentru a nu fi amendat,sau sunt obligat sa inchei si una obligatorie(PAD)?
Cel mai recent răspuns: valyb , utilizator 07:55, 17 Iunie 2011
Daca incheiati o asigurare facultativa de locuinta nu mai sunteti obligat sa incheiati si polita obligatorie PAD si nu veti fi amendat. Conditia este ca polita facultativa intocmita sa cuprinde si cele trei riscuri de dezastre. In plus polita facultativa va da dreptul sa incheiati polita la o valoare reala a locuintei, puteti plati primele in rate si sunteti asigurat la ce riscuri doriti nu numai la cele trei riscuri obligatorii.
~ Conținut șters la cerere ~
Daca polita facultativa acopera cele 3 riscuri de pe polita obligatorie nu mai trebuie sa o incheiati si pe aceasta din urma.
Cred ca de dupa 15 decembrie 2010 nu se mai pune problema de Fransiza .
Se pune problema de franzica. De ex la o polita numita CSSB - este o franicza de 2% din suma asigurata la cutremur. Deci orice se poate intampla.

Alte discuții în legătură

Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta divele divele Daca cineva isi incheie acum o asigurare de locuinta facultativa, de ex. IMOBILIA de la Astra, trebuie neaparat sa incheie si o asigurare obligatorie de ... (vezi toată discuția)