am facut un accident cu masina, eu nu aveam asigurare cel lovit de mine avea casco, a fost despagubit, iar casco s-a intors impotriva mea.
m-a dat in judecata a castigat si acum intrebarea mea
daca eu nu platesc ce se intampla?
nu sunt angajata, detin in proprietate pe numele meu un camion si un scuter, nu am teren sau casa.
in cat timp se prescrie actiunea?
pot fi data in judecata pentru sustragere de la plata?
Va vor executa silit camionul si scuterul - orice alt bun pa care-l veti detine in proprietate pana la incetarea executarii silite.
termenul de prescriptie este de 3 ani- calculat de la ultimul act de executare, pentru ca presupun ca vor solicita executarea silita inlauntrul termenului de 3 ani. de la fiecare act intrerupator de executare ( de ex un act de executare silita) incepe sa curga un nou termen de prescriptie de 3 ani.
Nu puteti fi data in judecata pentru sustragere de la plata. :)
executarea silita se prescrie in 3 ani dar poate fi intrerupta ori de cite ori doreste creditorul si practic are posibilitatea sa fiti urmarita multa vreme de acum incolo si orice salariu sau bun imobil / mobil depistat ca fiind in patrimoniul dvs va fi executat silit.
cred ca trebuia sa va ganditi la asta mai de demult,
exista institutia executarii silite prin care bunurile proprietatea dvs. vor putea fi vandute iar cu banii astfel dobanditi sa fie recuperata paguba creata.
termenul de presciptie este de 3 ani, insa sunt unele conditii, cauze care pot suspenda, intrerupe acest termen.