avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... TVA aferenta dobanzilor incepand cu 01.01.2007
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

TVA aferenta dobanzilor incepand cu 01.01.2007

cum se aplica acest TVA, in cazul contractelor de vanzare cumparare pe credit, cu plata in rate? si care este data de la care se aplica acest TVA?
Cel mai recent răspuns: iozefinab , utilizator 11:32, 28 Ianuarie 2012
TVA la dobanda?!? Nu exista asa ceva.
pai atunci cum ar trebui sa inteleg eu urmatoarele?: " Va informam ca incepand cu data de 01.01.2007, elementul dobanda, component al ratei lunare, datorata de dvs. in baza contractului de vanzare cumparare pe credit cu plata in rate, (este vorba de un credit pentru un PC) este supus regimului fiscal al taxei pe valoare adaugata si urmeaza sa fie colectata de ........Aceasta modificare determina majorarea ratei lunare prin aplicarea taxei pe valoare adaugata in cuantum de 19% ;la valoarea dobanzii lunare inclusa in rate si este determinata de modificarile legislative, respectiv Legea 343/2006 care modifica legea 571/2003 privind Codul Fiscal.''
As vrea sa mai adaug faptul ca se solicita acest TVa pentru un contract incheiat in 2006 si lichidat in iunie 2007. Este legal?
Pentru a va cere sa mai achitati o diferenta de TVA, era necesar sa existe o “modificare legislativa”.
Insa in cazul dvs. intrucat ati achitat exact sumele de bani inscrise in contractul de credit si pe factura de cumparare a produselor, dvs. v-ati respectat obligatiile contractuale asa cum au fost ele negociate si inscrise in contractul de credit, astfel incat , nu poate sa vina sa va ceara, sa mai platiti sume de bani care exced cadrului contractual initial.
Firma invoca art. 128 si 161 alin 15 din Legea 343/2006. Eu cum ma pot apara in aceasta situatie?; pentru ca altfel risc probabil sa fiu raportata biorului de credit.

Alte discuții în legătură

Vanzare cu plata in rate ddodoneatza ddodoneatza Am cumparat mobila cu plata in rate .Contractul de vanzare cu plata in rate l-am semnat in mai 2006 si s-a incheiat pe 26.05.2008 cand am platit ultima ... (vezi toată discuția)
Plati neinregistrate la credit pt bunuri AndreeaIB AndreeaIB Buna ziua Am nevoie de ajutorul dvs in privinta unei probleme pe care o am cu TBI Credit. Am luat un calculator prin ei in 2005, pe 5 ani, platind ... (vezi toată discuția)
Probleme cu bancile IGNAT CLAUDIA IGNAT CLAUDIA Ma numesc IGNAT CLAUDIA va rog sa ma lamuriti cu aceasta problema.,in data de 06.04.2006. am cumparat un calculator in rate de la o firma MEDIAGRAF-COMANESTI ... (vezi toată discuția)