avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... utilizare polita RCA pentru plata spitalizare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

utilizare polita RCA pentru plata spitalizare

Am o ruda implicata intr-un accident rutier care s-a soldat cu victime , fara avarierea masinii (absolut deloc) . Incidentul a avut loc pe trecerea de pietoni , impactul a fost minim dar victimele au necesitat interventii medicale (gips, operatie cu montare de tija la picior). Incidentul s-a petrecut ieri in data de 16.06.11, victimele sunt inca in spital.
Intrebare: cum se procedeaza pentru a se utiliza polita de asigurare RCA pentru a se plati costurile spitalizarii pentru victime (precizez ca polita este a masinii pe care el lucreaza, evenimentul nu s-a petrecut cu masina personala) .
Cum se deruleaza acest proces, adica daca nu accepta spitalul?
Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns urgent, am nevoie de ajutorul vostru .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 15:42, 18 Iunie 2011
Mergeti la asigurator cu o imputernicire de la firma si avizati dauna deschizand dosarul pentru plata vatamari corporale.Facturile de la spital le prezentati pentru decontare asiguratorului iar daca va cheama in judecata, chemati in garantie la randul dv. pe asiguratorul care ve suporta despagubirile(chelt medicale, daune morale)
In mod normal apelarea la polita RCA ar avea sens doar pentru cheltuielile pe care victima le suporta efectiv, adica doar pentru serviciile medicale neacoperite de sistemul actual de asigurari sociale de sanatate (de exemplu suma solicitata de furnizorul de dispozitive medicale peste partea care se deconteaza de catre Casa de asigurari).

Succes!
Instiintati firma la care aveti asigurarea RCA de cele intamplate si cand vine factura de la spital predati-o la asigurator. Acesta se va ocupa de plata tuturor despagubirilor rezultate din acest accident, inclusiv daunele morale daca ele vor fi solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa dtoni dtoni Buna ziua, In data de 25 februarie 2012 au fost am acidentat un pietion in momentul cand efectuam manevra de mers inapoi. Pietonul respectiv se afla pe partea ... (vezi toată discuția)