avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Plata spitalizarii victimelor din accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Plata spitalizarii victimelor din accident rutier

Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am achitat eu singura daunele solicitate de victima si acum spitalul vine si imi cere tot mie sa achit spitalizarea...nu mai pot...:(( cum si ce ar trebui sa fac pt a scapa de spitalizare...am luat legatura cu cei de la Asigurari ( Groupama ) dar nimic...ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: adibus , utilizator 17:23, 8 Mai 2012
Asiguratorul acorda despagubiri in caz de vatamare corporala si pentru cheltuielile de spitalizare caz in care este necesar sa depuneti o instiintare la care sa atasati documentele justificative. Societatea de asigurari lichidind anterior dosarul de dauna deschis in baza politei RCA pentru prejudiciul patrimonial datorat ca urmare a avarierii autovehiculului va crea o noua pretentie pe acelasi dosar sau va intocmi un dosar nou cu conditia sa faceti dovada legaturii de cauzalitate intre fapta ilicita si vatamarea corporala pentru a justifica cheltuielile de spitalizare.

I L O

Ma intereseaza daca la deschiderea dosarului de dauna pe RCA s-a specificat ca exista si victime. Trebuie sa existe si un proces verbal al politiei in care se specifica pe langa daunele produse masinilor implicate si vatamarile corporale.Toate aceste documente trebuiau sa se gaseasca la dosarul dv. de dauna la GROUPAMA. Spuneti ca ati platit dv. reparatiile.De ce, daca aveati polita RCA?Acum cu toate documentele plus devizele de reparatii mergeti la asigurator pentru a va primi banii pe care i-ati dat la service iar pt. spital prezentati factura pe care ati primit-o pt decontarea cheltuielilor.
Apelati la un avocat care sa va reprezinte in fata asiguratorului; depuneti documente precum ca ati achitat toate sumele de care vorbiti si, in baza asigurarii RCA, Asiguratorul trebuie sa va returneze banii suportati.
Cererea sa fie intemeiata pe disp. L.136/1995 si a Ordinului CSA valabila la data accidentului. Daca va rezumati la un telefon si la o discutie de principiu, de multe ori, cu o persoana care habar nu are de subiect, nu veti recupera nimic si, din pacate, nu sunteti singura.:(
S-a specificat pe procesul verbal de la politie ca sunt victime, dar societatea de asigurai nu a facut nimic in acest sens. azi am facut o notificare catre societate prin care le-am spus ca daca doresc sa achite spitalizarea pe cale amiabila nu mai am nici o pretentie in caz contrar in momentul in care se ajunge la proces civil pentru pretentii am sa solicit si eu toate cheltuielile pe care le-am suportat. Intrebarea mea este: pot avea si eu pretentii in dosarul inceput impotriva mea de catre spital?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Rca acopera cheltuieli de spitalizare? ContSters181165 ContSters181165 Buna seara.In urma unui accident rutier in care am vatamat corporal un carutas (3 zile spitalizare, 45 zile ingrijiri medicale) acesta neavand nici un fel de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier-spitalizarea elena200620 elena200620 buna seara am fost implicata intrun accident rutier cu victima victima a stat spitalizata timp de zile.eu inca mai sunt eleva si am inteles ca este posibil sa ... (vezi toată discuția)
Accident cu moped sfatuiti_ma cochii cochii BUNA ANUL TRECUT AM AVUT UN ACCIDENT CU MOPED EU AM FOST LA MASINA SOFER SI LAM ACROSAT SI A STAT IN SPITAL 5 ZILE DAR NU A PATIT MAI NIMIC NUMAI SA ZGARIAT PE ... (vezi toată discuția)