avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... permis sedere germania?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

permis sedere germania?

are idee cineva cum se obtine un permis sedere germania de catre un cetatean roman?
Da.
Se ia o suma de bani care sa acopera chiria pe cel putin o luna, plus cautiunea necesara (3x chiria)

Se gaseste o locuinta, si se incheie un contract de inchiriere.

Se ia contractul de inchiriere si se face o vizita la oficiul evidentei populatiei. In Germania nu are de a face cu politia, adica nu este subordonat politiei.

Se completeza un formular, si se depune eventual o copie dupa contractul de chirie.
Functionarul iti multumeste de obicei foarte politicos.
Nu ai de aseptat nici un fel de aprobari, flotant, nici nu ai nevoie de plic, flori sau altele.

Procedura este valabila atat pentru orase ca si Berlinul, Hamburg, München cat si pentru satucul din varf de munte. Singura diferenta este marimea chiriei.

In cazul cumpararii imobilului/locuintei, se aplica aceasi procedura.
asta e tot?ar fi chiar simplu.nu te intreaba nimeni ce e cu tine acolo?daca ai loc de munca sau alte chestii?
Cea mai dificila problema este gasirea locuintei, daca vrei sa inchiriezi. Cel ce da in chirie doreste sa aiba pe cineva stabil sigur ca si chirias. Asta inseamna ca nu se va multumi doar cu acea cautiune si chiria pe o luna. Daca il poti convinge ca ai resurse sa poti plati o vreme mai indelungata atunci e in ordine.

Pe autoritati nu le intereseaza daca ai de lucru sau nu. Dreptul de stabilire unde vrea fiecare este garantat in UE.

Cu lucrul este alta mancare de peste. Iar in ce priveste accesul la asistenta sociala nu se va acorda decat abia din momentul in care incepi sa platesti in sistem.

Cu alte cuvinte intai te poti stabili insa nu poti emite pretenti de sprijin, in nici o directie. Nu ajutor de somaj, nu asigurare de sanatate, nici macar un ajutor social.
Doar dreptul de residenta. Daca platesti benevol la casa de asigurari medicale, atunci beneficiezi imediat de asistenta.

am inteles.totusi din cate am mai auzit cica nu prea inchiriaza doar daca te recomanda cineva.
Primul pas înainte de a face cererea de acordare a domiciliului în Germania este acela de a va înregistra la Oficiul de Evidența Populației (Einwohnermeldeamt) din orașul în care doriți să vă stabiliți domiciliul în Germania. După ce obtineți hârtia/adeverința care indică domiciliul dvs. în Germania (Anmeldebescheinigung), puteți să depuneți cererea de stabilire la autoritatea de străini locală (Ausländerbehörde ) din cadrul Landratsamt. Aceasta vă va elibera adeverința privind dreptul la liberă circulație și la alegerea domiciliului în UE
( Freizügigkeitsbescheinigung ).
Alături de cererea de acordare a domiciliului aveți nevoie și de următoarele documente:
· un act de identitate sau pașaport valabil;
· două poze tip pașaport;
· dovada încheierii unei asigurări medicale;
· dovada mijloacelor financiare pentru asigurarea nivelului de trai

Pentru permisul de munca este cu totul alta treaba, in Germania romanii au nevoie pana in 2014 (7 ani de la aderare) de permis de munca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte necesare casatorie anglia carmen 24 carmen 24 salut in vara asta as vrea sa ma casatoresc in anglia cu un cetatean polonez de ce acte as avea nevoie?si de unde as putea sa le iau de aici sau din anglia? ... (vezi toată discuția)
Needed paperwork chayanne87 chayanne87 Hi, I\'m a romanian citizen planning to apply for US citizenship within a month or two. I\'m married to a US citizen and we have 2 minor children together. We ... (vezi toată discuția)
Trimis comisiei eu, va rog fiti de partea dreptatii si promovati-l, prieteni juristi amy_pilot amy_pilot Sirs, I address this to you as I am a young proffessional citizen in the country which has been selected to reach the EU commission the ... (vezi toată discuția)