avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie definitiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie definitiva

in ce conditii sotul poate lua custodia definitiva a copilului? mentionez ca sotia are credite la banci pe care nu isi mai permite sa le platesca si momentan este in concediul pt cresterea copilului.acum nu are alt venit in afara de indemnizatie.
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 21:29, 24 Iunie 2011
imi raspunde si mie cineva, va rog !?!?!!?!?
In practica judecatoreasca, doar daca mama nu vrea incredintarea, o obtine tatal.
Daca sotul ( tatal minorului ) poate proba ca este in interesul minorului ca acesta sa -i fie incredintat, ca poate oferi conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de catre mama, poate obtine incredintarea minorului.
La încredintarea copilului minor unuia din parinti, instanta trebuie sa tina seama exclusiv de interesul copilului, (art. 2, 5 alin.2 din Legea 272/2004), determinat atât de conditiile materiale pe care le ofera parintii cât si de comportarea lor fata de copil, de vârsta copilului si de atasamentul lui fata de fiecare dintre parinti.
În cazul în care parintii sunt despartiti în fapt, se va tine seama de comportarea avuta fata de copil, atât înainte de despartirea în fapt, cât si ulterior acesteia.
În ceea ce priveste întelesul notiunii de interes al copilului, se va avea în vedere prevederea legala în baza careia parintii sunt obligati sa-l creasca, îngrijind de sanatatea si dezvoltarea sa fizica, morala si intelectuala, potrivit cu însusirile sale ( art.101 cod familiei).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara lacrimidedor lacrimidedor Sunt mama unui copil nascut dintr-un concubinaj cu un cetatean francez.Mentionez ca tatal si-a recunoscut acest copil nascut in Franta.M-ar interesa; 1.Care ... (vezi toată discuția)
Divort cu copii minori cristinabucuresti cristinabucuresti Bună seara. As dori sa stiu, pt un divort între soti cu 2 copii în vârstă de 2 ani si 7 luni si respectiv 5 luni cu un apartament cu credit si mămica in ... (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)