avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... in legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

in legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti

am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea sa divorteze..ce trebuie sa faca ea?va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:51, 7 Martie 2011
Buna ,este necesar de mai multe detalii ,a plecat ,copii la cine sunt,lucreaya?consultati un avocat
de obicei, in practica, sansele sunt mari pentru mama care doreste incredintarea copiilor, insa trebuie avute in vedere mai multe aspecte. daca ambii soti cer incredintarea copiilor, instanta va decide asupra incredintarii in urma unei anchete sociale care va demonstra care dintre soti au posibilitatea materiala de crestere si educare a copiilor.
mama este inspector de asigurari si el nu lucreaza cu carte de munca ci la negru....si marea problema e ca el nu este de accord cu divortul si in cazul asta vrea unul din copii
Este mai putin important daca sotul este sau nu de acord cu divortul.
Important este daca mama este sau nu hotarata sa faca acest pas.
Daca mama hotaraste ca acesta pas este unul atat in interesul sau cat si al copiilor rezultati din aceasta casatorie procedeaza in consecinta, adica divorteaza si solicita incredintarea minorilor si stabilirea unei pensii in favoarea acestora.
Astfel, in privinta divortului aceasta va trebui sa probeze ca relatiile de famailie sunt grav si iremediabil vatamate, sens in care casnicia nu mai poate continua.
In privinta incredintarii minorilor, va trebui sa probeze pe de o parte ca este in interesul acestora ca ei sa fie incredintati mamei, iar pe de alta parte ca mama este in masura sa ofere acestora conditii optime de crestere si educare superioare celor oferite de catre tata.
Interesul superior al copilului se determina prin luarea în considerare a criteriilor vizând posibilitatile materiale ale parintilor, posibilitatile de dezvoltare fizica, morala si intelectuala pe care copii le pot gasi la parinti, vârsta copilului, gradul de atasament si interesul pe care parintii îl manifesta fata de copil, legaturile afective ce s-au stabilit între acestia si copil, conform art. 42 din Codul familiei si art. 2 si urm. din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
In cadrul actiunii de divort va fi efectuata de catre Autoritatea Tutelara o ancheta sociala care va evidentia astfel conditiile care pot fi oferite minorului de catre ambii parinti.
Daca minorii au varsta de 10 ani, acestia vor fi ascultati cu privire la optiunea lor privind incredintarea.
Probe:-inscrisuri, martori, interogatoriul tatalui pe capatul de cerere privind incredintarea, ancheta sociala, ascultarea minorilor ( cu mentiunea aratata mai sus).
Avand in vedere ca si tatal doreste incredintarea unuia dintre minori este imperios necesar ca mama sa beneficieze de asistenta juridica a unui avocat.


Ultima modificare: Luni, 7 Martie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Divort dima_iuliana dima_iuliana Buna seara! O prietena a mamei mele se afla intr-o situatie delicata.Acum 3 ani a plecat la munca in Italia din cauza saraciei lucii in care traia,cu acordul ... (vezi toată discuția)
Divort ... increditare minori ContSters142247 ContSters142247 buna ,as avea si eu niste intrebari am un prieten care trece prin divort ... avand 2 copii minori (fata 9 ani , baiat 13) sotia lui a plecat de acasa fara ... (vezi toată discuția)