avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hotarare judecatoreasca-nelamuriri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hotarare judecatoreasca-nelamuriri

Buna Ziua!Am primit o hotarare judecatoresca in urma unui proces avand ca obiect partaj judiciar din care s-a constatat ca imi este atribuit un teren extravilan si obliga cealalata parte la plata unei sume de bani catre mine.Cum se intra in posesia terenului si posesia banilor??va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:14, 21 Iunie 2011
Daca nu executa de buna-voie obligatia se trece la executare silita, in plus sav. si infract, de nerespectare a unei hot judec.
adica partea adversa e obligata sa va plateasca o sulta. in hotararea judecatoreasca instanta a specifica in cat timp si in cate transe trebuie achitata sulta? pt terenul extravilan trebuie sa mergeti la un executor judecatoresc.
Formulati la instanta cerere pentru legalizarea si investirea cu formula executorie a hotararii pronuntate si adresati-va unui executor judecatoresc pentru punerea in executare a hotararii respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul primariei in a executa o hotarare judecatoreasca dactari dactari Acum cinci ani am primit o hot jud pentru recunoastera unei suprafete de teren pe raza localitati In urma demersului facut la primarie m.i sa oferit o ... (vezi toată discuția)
Sucesiune tomasso tomasso Am primit hotararea Judecatoriei in urma sucesiunii , conform careia mie si surorii mele ne-a fost atribuit un teren extravilan cu suprafata de 2100mp intr-o ... (vezi toată discuția)
Act legalizat mama mea a fost pusa in posesie in baza legi 18/91 pe o suprafata de teren .un alt presupus propietar a vindut printr-o chitanta de mina. cumparatorul si ... (vezi toată discuția)