avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sucesiune

Am primit hotararea Judecatoriei in urma sucesiunii , conform careia mie si surorii mele ne-a fost atribuit un teren extravilan cu suprafata de 2100mp intr-o comuna in apropierea capitalei. Nu stiu cum trebuie sa procedez,care sant pasii de urmat pentru a intra in posesie, daca e nevoie de iesire din indiviziunea cu sora mea in ce priveste acest teren, de executor, de cadastru, caror autoritati locale sa ma adresez cu hotararea(termenul de apel a expirat deci e definitiva).
Hotararea judecatoreasca este actul dvs de proprietate. Luati legatura cu un cadastrist care va intocmi documentatia cadastrala si va va intabula dreptul de proprietate la amandoi. Apoi daca doriti partaj cu dezmembrarea terenului spuneti I cadastristului acesta va face o propunere de dezmembrare in baza careia notarul va face actul de dezmembrare si vi se vor intabula cele doua loturi noi in doua Carti funciare diferite.
In primul rand trebuie sa va ganditi daca vrei sa iesiti din indiviziune, daca da, initiati iesirea din indiviziune la notar sau in instanta (prin mediere, de preferat).

Cine are in posesie terenul acum?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Octombrie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Va trebuie investita sentinta cu formula executorie de catre judecatorie!Apoi o solutioneaza executorul judecatoresc!:closedtopic:
Cota de teren nu este nici in posesia mea nici a surorii mele dar fiecare am primit cate un exemplar al hotararii conform careia ni s-a distribuit aceasta cota de teren impreuna, restul terenului succesoral este distribuit cf. hotararii celolalti succesibili.Joha spune ca e necesar doar cadastrul si intabularea consilierjr recomanda titlul executoriu si executor.Care este filiera de urmat? Care este raportul cu primaria comunei unde e arondat terenul ,ce obligatii imi revin fata de stat?
Corect este ce a spus "Joha", sentinta este actul de proprietate, al dvs. si al surorii. Urmati exact pasii pe care vi i-a descris (documentatie cadastrala, intabulare). In plus, duceti un exemplar (copie) si la Primarie, pentru inscrierea in evidentele fiscale (pentru plata impozitului pe proprietate).

Alte discuții în legătură

Mostenire - teren fara cadastru, in indiviziune adimar55 adimar55 Mama este mostenitoarea unei suprafete de teren impreuna cu 3 cumnati (conform titlului de propietate),intre timp a decedat.Ce demersuri trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare fara iesire din indiviziune angella angella O problema m/a pus pe ganduri: daca sunt doi copropietari pe o suprafata de teren(cu constructii) si vor sa o dezmembreze in doua parcele dar fara sa faca ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren si iesire din indiviziune. officemvp officemvp buna ziua! va solicit sa-mi spuneti , ce trebuie sa fac in legatura cu un teren.? In primul rand am o decizie def.+irev.in care se dispune radierea ... (vezi toată discuția)