avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Veniturile presedintelui asociatiei de proprietari. ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Veniturile presedintelui asociatiei de proprietari. Contributii

Ce contributii sociale se calculeaza si se retin pentru drepturile lunare (regulate) cuvenite presedintelui si cenzorului unei asociatii de proprietari? Mentionez ca acestia au contracte individuale de munca la alti angajatori, iar in cadrul asociatiei de proprietari activeaza pe baza unui contract de mandat (conventie civila) aprobat in Adunarea Generala a Proprietarilor.
Cel mai recent răspuns: neutra , utilizator 08:52, 27 Iunie 2011
pentru conventiile civile se retine impozit 16% impozit pe venit, respectiv 5,5%contributia la sanatate si se vireaza pana in data de 25 a lunii urmatoare platii venitului;
Multumesc, dar cred ca nu am pus bine intrebarea, respectiv pana in momentul de fata au fost angajati cu contract de prestari servicii si intr-adevar retineam si viram exact ceea ce spuneti dvs.
Dar cum in Legea 230, Art. 32. - (1) spune ca Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, nu stiu ce contributii implica acesta si tot odata baza legala. Multumesc.
Contractul de mandat, conform codului fiscal, este asimilat contractului de munca. Asadar, in acest caz, trebuie sa platiti toate contributiile corespunzatoare unui contract de munca: CAS cota angajator + cota angajat, contributie la fondul de risc si accidente, sanatate cota angajator+ cota angajat, somaj cota angajator+ cota angajat, fond pentru creante salariale. Probabil ca trebuie si REVISAL-ul completat pentru ITM. Trebuie sa va interesati la fiecare institutie in parte.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
neutra, utilizator
unde declarati contributia pt sanatate in cazul conventiilor civile?
D112 nu permite
si eu sunt presedinte de asociatie de 11 ani si sunt angajat la stat
m-am interesat la toate instiitutiile si nu platesc decit impozitul pe salariu

Alte discuții în legătură

Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Cass,pentru administrator imobile la asociatie de proprietari,pensionar fratila mihaela fratila mihaela Am primit o Decizie de impunere a CASS, pe perioada2010-2012 . In martie 2011, As.de proprietari a solicitat relatii la CASS , privind obligatiile de plata. ... (vezi toată discuția)