avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii compensatorii

buna ziua,as vrea sa stiu daca mai beneficiez de salarii compensatorii ca urmare a concedierii individuale?stiu ca CCMN 2010 prevede acest lucru dar stiu ca nu e CCMN 2011-2014...
Cel mai recent răspuns: alexandra24 , utilizator 09:33, 24 Iunie 2011
Beneficiati numai daca in CIM, in CCM aplicabil unitatii dvs. sau in Regulamentul intern este prevazut asa ceva.
alexandra24 a scris:

buna ziua,as vrea sa stiu daca mai beneficiez de salarii compensatorii ca urmare a concedierii individuale?stiu ca CCMN 2010 prevede acest lucru dar stiu ca nu e CCMN 2011-2014...


Potrivit art.67 C.mun., salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Salariile compensatorii pot fi acordate numai daca sunt prevazute:
- in c.i.m. sau intr-un acta aditional la c.i.m.
- in c.c.m. la nivel de angajator
- in c.c.m. la nivel de ramura de activitate aplicabil angajatorului
- in Regulamentul Intern al angajatorului.

In lipsa acestor prevederi , posibil sa se acorde numai prin negociere directa cu angajatorul.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)
Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)
Ccm la nivel de ramura marinad marinad Daca firma pe care o administrez, face parte din ramura electrotehnica pt. care exista ccm la nivel de ramura valabil pana in 2014, dar nu se regaseste in ... (vezi toată discuția)